Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tuchtzaak over scheidsrechter AZC

18 maart 2014 - 15:21  •  reacties

Tuchtzaak over scheidsrechter AZC

Alphen aan den Rijn -

De KNZB hoort de scheidsrechters van dienst, de scheidsrechter-rapporteur, de begeleiding van beide teams en het bestuur van AZC. Wellicht worden later nog andere personen opgeroepen. De schuldvraag spitst zich toe op drie elementen: de duwer, de filmer en de plaatser van het filmpje op Facebook.

Filmpje
Op internet verscheen begin maart een filmpje van het incident. Naar alle waarschijnlijkheid was het een vooropgezette actie. De videocamera was al geruime tijd op de arbiter gericht en week daar niet van af. Wie de man is die de leidsman het water in duwde, weet het AZC-bestuur niet.

'De man is geen lid van de vereniging en we hebben hem niet eerder in zwembad Aquarijn of bij wedstrijden van onze teams gezien', zei AZC-waterpolovoorzitter Ronald van Eenennaam tegenover Alphen Stad FM/TV.

Tweeënhalve week na het voorval weet het bestuur van de club uit Alphen aan den Rijn nog altijd niet wie er achter zit. De dader wordt gerelateerd aan AZC. Hij zat tijdens de halve finale om de ManMeer Cup in het vak met AZC-supporters.

'We hebben nog geen hard bewijs over de filmer of poster op Facebook. Op basis van geruchten kan ik niks', aldus Van Eenennaam daags voor de zitting. Er wordt nog altijd gezocht naar bewijs over de persoon die het filmpje heeft gemaakt, op Facebook plaatste en/of andere betrokkenen.

Fotograaf: Josh Walet
AZC.'
AZC

AZC is de zwemvereniging van Alphen aan den Rijn.