Nieuws

« Vorige - Volgende »

Werkgroep Nationaal Zorgfonds Alphen voortvarend van start

13 juni 2016 - 10:23  •  reacties

Werkgroep Nationaal Zorgfonds Alphen voortvarend van start

Alphen aan den Rijn -

"Wat we zien is dat de kwaliteit van de zorg omlaag is gegaan en de kosten blijven stijgen. Steeds meer mensen kunnen hun eigen bijdrage niet betalen, halen hun medicijnen niet op omdat ze te duur zijn of zien af van hun onderzoek in het ziekenhuis", aldus Lidie Voorend, woordvoerder van de werkgroep Nationaal Zorgfonds. "Wij willen dat het premiegeld weer aan de zorg wordt besteed en niet aan marketing, bureaucratie of winstuitkeringen en andere geldverslindende commerciële belangen van de verzekeraars. De premies kunnen in een Nationaal Zorgfonds gestopt worden. Daaruit kan de basisverzekering, zónder eigen risico, betaald worden. Dit plan is doorgerekend door het CPB en het kan echt."

Het Nationaal Zorgfonds leeft
Lidie Voorend: "Tijdens onze gesprekken in de buurten en op de markt in Alphen aan den Rijn merken we dat de mensen genoeg hebben van de geldverspilling in de zorg. Vooral de jaarlijkse reclames zijn een doorn in het oog. Een voorbijganger vertelde dat hij eigenlijk niet meer naar de huisarts durft, omdat hij bang is doorgestuurd te worden naar het ziekenhuis. Dan worden immers de 385 euro eigen bijdrage aangesproken. Vrijwel iedereen heeft wel een voorbeeld van wat er nu mis gaat in de zorg."

Discussieavond
Op woensdag 29 juni organiseert de werkgroep een discussieavond over het opzetten van een Nationaal Zorgfonds. Er zijn vertegenwoordigers vanuit de zorgsector, maatschappelijke organisaties, politieke partijen en overige belangstellenden aanwezig. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur in het Scala College aan de Diamantstraat 31 te Alphen aan den Rijn.

Voor aanmeldingen of vragen kunt u mailen naar info.nzfalphen@gmail.com.

Fotograaf: Josh Walet
Lidie Voorend.'
Lidie Voorend