Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente maakt dertien gebouwen energiezuiniger

29 maart 2017 - 11:30  •  reacties

Gemeente maakt dertien gebouwen energiezuiniger

Alphen aan den Rijn - "Van alle gemeentelijke panden staan er dertien op de lijst die als eerste worden aangepakt. Het gaat bijvoorbeeld om het vernieuwen van de verlichting, isolatie en boilers in gedateerde gebouwen. De combinatie van deze maatregelen leidt tot winstpakkers op het gebied van duurzaamheid," aldus wethouder Michel du Chatinier. Op de lijst staan onder andere het gemeentehuis, de Alphense zwembaden, de Limeshal en theater Castellum. 

Tot en met het jaar 2020 investeert de gemeente naar verwachting zo'n drie miljoen euro aan energiebesparende maatregelen. Deze kosten worden terugverdiend door besparing op energieverbruik. "Het is de investering waard", vindt Du Chatinier. "De bedoeling is dat het geld binnen vijftien jaar weer wordt terugverdiend."

Dit plan is onderdeel van de ambitie dat alle gemeentelijke gebouwen in 2025 energieneutraal zijn. Daarnaast is het centrale doel van het Alphense duurzaamheidsbeleid om in 2050 een fossiel brandstofvrije en energie- en CO2-neutrale samenleving te zijn.

Fotograaf: Josh Walet