Nieuws

« Vorige - Volgende »

Volgend jaar viering Nationale Boomfeestdag in Alphen

28 maart 2019 - 11:35  •  reacties

Volgend jaar viering Nationale Boomfeestdag in Alphen

Alphen aan den Rijn - “Gemeente Alphen aan den Rijn heeft zich aangemeld als gastgemeente.”, vertelt een woordvoerder van de organisatie. “Het bestuur bepaalt ieder jaar waar de nationale viering plaats vindt. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren. Alphen aan den Rijn heeft een leuk voorstel gedaan voor een plantlocatie, er kunnen daar ontzettend veel bomen geplaatst worden door de kinderen. Hoe meer kinderen er mee kunnen doen, hoe beter”.

De locatie is nog niet definitief, daar gaat de organisatie komend jaar mee aan de slag in samenwerking met de gemeente en scholen. De voorbereidingen voor de viering in Alphen gaan binnenkort van start en er zal ook een thema worden bedacht.

De Boomfeestdag wordt ieder jaar georganiseerd voor kinderen uit groep 6. Met de viering wil de organisatie kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bijbrengen.

Afgelopen jaar werd de viering in Haarlemmermeer gehouden. Er zijn ruim 350 bomen geplaatst door de kinderen. In totaal zijn er door het hele land 200.000 bomen geplant in 280 gemeenten. In Alphen zijn er afgelopen jaar onder andere bij Rijnvicus en Archeon bomen geplant.

 

Fotograaf: Marcel Eilers