Nieuws

« Vorige - Volgende »

Winterspektakel Rijnplein definitief ten einde

12 november 2012 - 12:43  •  Winterspektakel Rijnplein  •  reacties

Winterspektakel Rijnplein definitief ten einde

Alphen aan den Rijn -

De gemeenteraad heeft gisteren besloten geen tijdelijke ijsvoorziening voor diverse instellingen of instanties aan te schaffen. Door deze aanschaf zouden de exploitatiekosten van een dergelijke voorziening substantieel dalen. Het voordeel van een dergelijke exploitatie heeft de leverancier Ice World dit jaar reeds doorberekend aan de organisatie van Rijnplein Winterspektakel 2012-2013. #Evenementenkleurenjestad is een veel gebruikte hashtag. In die stad, Alphen aan den Rijn, moet je je als organisatie gesteund voelen door bestuurders uit de stad, in dit geval een gekozen raadsvertegenwoordiging.

Samen met de wethouders Hoekstra, du Chatinier en beleidsmedewerkers van de gemeente Alphen aan den Rijn is er sinds maart 2012 gewerkt aan een mooi voorstel. Aanschaf van een tijdelijke ijsvoorziening, die door verschillende bedrijven en instellingen in een goedkopere exploitatie gehuurd kan worden, ondergebracht bij de stichting Sportspectrum. Helaas heeft de gemeenteraad gisteravond besloten om geen gelden voor deze aanschaf uit de voorziening "wat te doen met 10 miljoen" (2001), o.a. bestemd voor een ijsbaan, voor deze koop aan te wenden. De werkgroep spreekt hierbij haar absolute waardering uit voor de visie en werkzaamheden van het college en de beleidsambtenaren!

Als werkgroep hebben we vanmorgen zaken en gevolgen voor het komende winterspektakel 2012-2013 en toekomstige ontwikkelingen hiervan naast elkaar gezet. Met de "visie" van onder andere het CDA, Groen Links, Alphen1, Beter Alphen, de Christen Unie en een deel van de VVD is de motivatie bij de volledige werkgroep voor continuïteit van dit mooie evenement weggevallen. Het is de werkgroep deze week duidelijk geworden, dat het onderscheid tussen commerciële bedrijven/organisaties en een stichting, die volledig met de inzet van 10 vrijwilligers het Rijnplein Ice Event/Winterspektakel in Alphen aan den Rijn 4 keer organiseerde, niet helder is voor deze politieke partijen. Zonder motivatie en steun vanuit de gemeenteraad loopt de organisatie een steeds groter onverantwoord financieel bedrijfsrisico.

De weloverwogen afweging die verschillende fracties gisteren hebben gemaakt, hebben er toe geleid dat de winkeliersvereniging Rijnplein, die nu onvoldoende steun vanuit deze fracties ondervindt, zich als grote hoofdsponsor per direct terugtrekt.

Wij bedanken onze sponsors in moeilijke tijden voor hun enthousiasme en steun in de afgelopen periode!

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.

30-11-2012 tot 01-01-2012 - Winterspektakel.'
30-11-2012 tot 01-01-2012 - Winterspektakel

Het winterevenement in het Alphense centrum.