Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vastgeketende hardloopactie Pilates aan de Rijn groot succes!

4 maart 2014 - 13:58  •  reacties

Vastgeketende hardloopactie Pilates aan de Rijn groot succes!

Alphen aan den Rijn -

Amber is eigenaresse van de Pilates aan de Rijn studio in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn. Zij geeft als enige Pilates studio in deze regio de authentieke Pilates methode. Amber heeft persoonlijke redenen voor het organiseren van deze actie. "Mijn vader heeft deze ziekte al ruim 25 jaar en ik ken hierdoor de gevolgen van deze (vooralsnog) ongeneeslijke ziekte." In haar studio traint zij naast haar gemotiveerde vaste cliënten een ook aantal mensen met de ziekte van Parkinson. Zo ziet zij ook het effect wat sporten heeft voor het verlichten van de symptomen. Enkele maanden geleden kwam Amber op het idee om een ludieke actie te beginnen om met een kleine groep vastgeketend te gaan hardlopen. Al snel bleek het idee zoveel steun te krijgen vanuit wel haar cliënten als uit het bedrijfsleven in de regio. Doordat Pilates aan de Rijn zich als enige studio richt op de kwaliteit van de authentieke Pilates methode, kwamen er veel steunbetuigingen uit de fysiotherapie.

Ook Nineke de Graaff van Well-Done Events sloot zich aan wat een extra impuls aan de actie heeft gegeven. "Samen hebben we bedrijven benaderd die hun logo op onze hardloopshirts konden sponseren," vervolgt Amber. "Die actie sloeg geweldig aan. Daarnaast is de man van Nineke, Ton Veelenturf, ook sterk betrokken geweest bij de actie. Dankzij hem kon in de afgelopen twee maanden op elke zondag een hardlooptraining worden gegeven op de atletiekbaan AAV ’36 in Alphen aan den Rijn."

In de afgelopen weken nam de bekendheid van de vastgeketende actie steeds verder toe. Het aantal deelnemers, van oorsprong circa 10 mensen, groeide al snel door naar 30 mensen. Daarnaast hielpen steeds meer mensen mee als sponsor maar ook op andere manieren. Zo steunde Wim Koning, eigenaar van NGS Parkinson Massage, door middel van het masseren van deelnemers aan deze ludieke actie. De lokale Gamma hielp met het leveren van de kettingen en vele cliënten, vrienden en familie en onbekende maakten een donatie over waardoor uiteindelijk op zondag 2 maart 2014 het bedrag van 5.134 euro kon worden overhandigd aan René Kruijff, directeur van het Parkinson Fonds.

"Ik vind dit soort  acties heel belangrijk. Wij richten ons met het Parkinson Fonds met name op concrete onderzoeken in het gevecht tegen de ziekte van Parkinson." René Kruijff, oprichter van deze organisatie, bezoekt vele acties. René vervolgt: "Wat deze actie zo bijzonder maakt is dat het een grotere bekendheid geeft in Alphen aan den Rijn aan de ziekte van Parkinson. Ik proef het grote enthousiasme van deze groep en ben blij hier vandaag een prachtige cheque in ontvangst te mogen nemen waar we als Parkinson Fonds een concreet doel reeds voor in gedachten hebben. 

Amber is blij met het grote draagvlak wat haar actie in Alphen en omgeving heeft gekregen. "Het is een ludieke actie voor een ziekte die nog veel te onbekend is. Inmiddels zijn er al wel meer dan 55.000 mensen in Nederland met Parkinson waarvan het bekend is. Afgelopen zondag hebben we met 30 mensen als 1 team hardgelopen. Waarom geketend deze actie? Als het lichaam niet meer functioneert als 'team' heeft dit gevolgen voor het hele lichaam. Dit is de reden dat we als Pilates Running Team aan elkaar vastzaten. Om te kunnen finishen moet het hele team goed functioneren!"

Voor meer informatie over Pilates of de vastgeketende actie kan je naar www.pilatesaanderijn.nl.

 

Fotograaf: Josh Walet
Pilates aan de Rijn.'
Pilates aan de Rijn

Groepslessen, semi prive lessen en prive lessen.