Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC weet het Feyenoord opnieuw lastig te maken

29 januari 2017 - 21:07  •  Sv ARC  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Met onbevangen passievol voetbal zette de Racing de opponent voor het oog van verrassend veel toeschouwers onder druk. Toch stond het na een klein half uur heerlijk voetballen 1-1 en dat was een stand die het vertoonde spel wat onwerkelijk was. De thuisclub had op dat moment namelijk tenminste met een nulletje of drie , net als destijds, voor kunnen staan. Het zat deze keer echter niet mee als toentertijd en als het er echt op aan kwam was de beslissende pass net niet zuiver genoeg en nam het afronden net te veel tijd in beslag.

Na tien minuten had de positieve instelling al resultaat kunnen opleveren. Na een goede actie van Luuk Samsom en dito voorzet van Valentijn Oudijk raakte Calvin Hoogstraten de buitenkant van de paal. De logische goal kwam vijf minuten verder toch. Uit een verre inworp van Samsom belandde de bal via Charlie Windhorst voor de voeten van Stefan den Horder. Hij schoof de bal koelbloedig langs de kansloze doelman Rick van der Burg bij de voor ARC goede kant van de paal binnen: 1-0. Meerdere mogelijkheden om verder afstand te nemen bleven onbenut en opeens stond het na een van de weinige tegenaanvallen opeens 1-1. De rappe Rotterdamse uitblinker Junior Obiku, inderdaad de zoon van, omspeelde Valentijn Oudijk en kon zo keeper Maico du Chatinier, vervanger van Michael de Leeuw, kansloos laten. Na die goal ging het gelijkop en het was opnieuw Stefan den Horder die scoorde op aangeven van Luuk Samsom. Helaas ging arbiter Kraak onterecht mee in het vlagsignaal voor buitenspel. Het was Charlie Windhorst die buitenspel stond, maar hij nam geen deel aan het spel dus zo werd ARC een zuiver doelpunt onthouden. De degelijk keepende Maico du Chatinier trad nog een paar keer reddend op aan de andere kant en zo werd de rust bereikt met 1-1.

In de tweede helft viel het flitsende ARC spel wat terug terwijl de bezoekers ook niet echt overtuigde. ARC kreeg ook nu weer kansen, een afstandsschot van Charlie Windhorst en een kopbal van Derek Prins, na een prima strakke trap van Luuk Samsom hadden een beter lot verdiend. Feyenoord is een elftal dat beschikt over veel ervaring en routine, zij toonden zich op een aantal vlakken net iets professioneler dan de jonkies van ARC en dat zou uiteindelijk drie punten opleveren. Twintig minuten na de pauze mocht de wel heel erg vrijstaande Lucas van Oeveren vrij simpel de 1-2 binnen schieten. Er kwamen nog wel kansen op de gelijkmaker. De grootste was nog wel voor Daan van Leeuwen die bij de tweede paal net een teenlengte tekort kwam op aangeven van Joey Lauhouh. Jammer, op basis van het frisse aanvalsvoetbal uit de 1e helft en de inzet en strijd uit de 2e helft had ARC zeker een punt verdiend.

Fotograaf: Josh Walet