Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Vuurwerkschade

1 januari 2012 - 03:30  •  Milko Kliemert  •  reacties

Vuurwerkschade

Alphen aan den Rijn -

Nadat ik mijn auto temidden van het vuurwerkafval geparkeerd heb en door de enorme troep naar de Entree loop van het appartementen complex aan de Plutostraat druk ik op de knop van de lift.

Geen lampje, geen beweging of geluid. Een jongeman staat bij de andere lift die alleen de oneven etages bediend, ik vraag hem of die lift wel werkt. Zijn antwoord is duidelijk; Nee, ze zijn allebei uitgeschakeld door vuurwerk.

Ik kan u vertellen, dat is geen fijn antwoord en al helemaal niet als je zoals ik op de 6e etage woont. Nou is me de laatste weken al vaker opgevallen dat er mensen zijn die mijn voordeur, want zo zie ik die lift namelijk, slopen of beschadigen. Verschillende keren sta ik in de spiegel naar spuug te kijken met de etensresten van dat moment. Ook zijn er vaak kranten of ander onnodig vuil in de lift aanwezig.

Ik begrijp echt niet waarom mensen dat doen! Het is ten slotte de voordeur van je huis. Waarschijnlijk ook de voordeur van hun huis. Zijn ze te stom om dat te begrijpen of gewoon te asociaal om er aandacht aan te besteden.

Nu gaan we toch maar in op die offerte voor camera toezicht in de entree en de liften en laten we het systeem aanleggen zodat we in ieder geval de schuldigen kunnen oppakken en de rekening laten betalen. Waarschijnlijk snappen ze ook niet dat ze zelf of hun ouders mee gaan betalen aan dit dure systeem want de vereniging van eigenaren betaalt de rekening dus de kosten komen uiteindelijk bij de bewoners terecht. 

Ik zou willen dat ik wist hoe dit soort stompzinnigheid te stoppen is want ik ben het spuugzat. 

Bewoner van de Plutostraat

Fotograaf: Josh Walet