Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wie zie ik op het volgende festival?

22 juni 2018 - 11:00  •  Nathalie Goede  •  reacties

Wie zie ik op het volgende festival?

Alphen aan den Rijn - Alphen is -ondanks dat de meningen hierover verschillen- in mijn ogen meer dan een dorp. Waarom? Omdat Alphen inmiddels meer dan 100.000 inwoners heeft, wat ik vrij veel vind voor een dorp. Ik wil iedereen die meer waarde hecht aan het beschikken over stadsrechten meegeven dat Den Haag ook geen stadsrechten heeft en dat kan je toch moeilijk een dorp noemen?

Ondanks dat zijn er genoeg Alphenaren die Alphen wel een dorp vinden. Zij willen dan ook het rustige karakter van een dorp behouden en zitten niet te wachten op geluidsoverlast en mensenmassa. Bovendien vinden ze dat er tegenwoordig wel erg veel festivals georganiseerd worden. Ik ben het daar niet mee eens, aangezien de evenementen redelijk verspreid over het jaar plaatsvinden wat eventuele geluidsoverlast reguleert. De mensenmassa komt daarnaast alleen voor bij de grotere evenementen. Wanneer je daar niet van houdt kun je die dus gewoon vermijden.

Bovendien is er een grote groep Alphenaren die juist behoefte heeft aan reuring en niet elke keer wil afreizen naar omliggende steden voor een goed feestje. Festivals die in Alphen georganiseerd worden hebben als bijkomend positief effect dat mensen uit alle hoeken van de gemeente Alphen aan den Rijn elkaar weer eens tegenkomen. Zomerspektakel aan het Meer is een voorbeeld van een dergelijk festival. Zo’n beetje heel Alphen en omstreken is begin juni uitgerukt om dit driedaagse Zomerspektakel te bezoeken. Niet zo gek aangezien er veel Nederlandse topartiesten aanwezig waren, zoals Di-rect, Anouk, Chef’Special, Xander en BLØF.

Misschien denk je: hartstikke leuk dat Zomerspektakel, maar dit is toch niet mijn genre. Tijdens het Wet ’N Wild Beachfestifal hoor je urban en house beats met artiesten als Ronnie Flex, Broederliefde, Roog en La Fuente. Knal jij toch liever rock en/of jazz door je speakers? Dan kun je terecht bij het Jazzrock Fusion Festival in het Parktheater.

Zo’n beetje alle muzikale genres zijn dus wel aanwezig in Alphen. De Alphenaren met lekkere trek kunnen gelukkig ook hun hart op halen in Alphen tijdens het TOOST Foodtruckfestival en binnenkort dus ook tijdens het Food & Wine Festival.

Kortom, er is voor ieder wat wils. Van Zomerspektakel aan het Meer tot en met foodfestivals. Bij de festivals worden ook nog eens heel wat grote namen naar Alphen gehaald. Dit is lang niet altijd zo geweest, dus ik vind dat we hier vooral met zijn allen van moeten genieten! Wie zie ik op het volgende festival?

Fotograaf: Josh Walet