Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Campagne voeren

25 oktober 2013 - 12:10  •  Harry Slagter  •  reacties

Campagne voeren

Alphen aan den Rijn -

In een relatief korte tijd is deze site uitgegroeid, en nog steeds groeiende, tot een bijna onmisbare schakel in de plaatselijke nieuwsvoorziening en maakt eigenlijk verder, zeker na het jammerlijke verdwijnen van de columns van Dennis Captein en Lia de Kok, dat soort lokale reclameblaadjes overbodig.

Dat de site goed bezocht wordt is wel te merken aan de reacties die ik regelmatig krijg op mijn columns. Het is een gegeven dat veel mensen, die mijn of andere columns lezen, weliswaar geen reacties geven op artikelen op de site maar privé hoor je van alle kanten dat ze wel gelezen worden maar gewoon niet willen of durven te reageren, soms uit gêne en andere keren gewoon uit angst om dom gevonden te worden voor het hebben van een mening die niet strookt met het gangbare. Vooral aan deze laatste groep wil ik meegeven dat het hebben van een afwijkende mening, per definitie niet wil zeggen dat dit dom of verkeerd is tenslotte zijn er genoeg voorbeelden te noemen waarbij deze achteraf toch de juiste bleek te zijn. 

Naar aanleiding van mijn column van vorige week, Spaghetti Alphanaise, waarin ik mijn bezorgdheid uitsprak over het voortbestaan van het laatste stukje openluchtbad in Alphen,  ben ik werkelijk overspoeld met reacties. Enkelen op de site maar het merendeel privé en eigenlijk ben ik geschrokken van de inhoud van deze berichten en verbaasd over de afkomst ervan. Deze reacties zijn voor mij aanleiding genoeg om nog eens wat dieper in het zwembadverhaal te duiken, zowel letterlijk als figuurlijk en op zeer korte termijn zal ik hier op terug komen met, voor mij, schokkende feiten.

Vanaf deze week staat vooral het campagnevoeren op de eerste plaats en afgelopen zaterdag hebben we daar met RijnGouweLokaal de aftrap voor gegeven met een gezellige samenkomst bij lunchroom't Pleintje op het Thorbeckeplein, waar onder het genot van koffie en gebak de eerste ballonnen werden opgeblazen.Niet voor niets hebben we gekozen voor het Thorbeckeplein omdat RijnGouweLokaal zich al vanaf het begin heeft verzet tegen de megalomane plannen aan de Lage Zijde en heeft gekozen voor een kleinschalige aanpak. Ooit was dit plein, voordat het huidige college begon met haar afbraakbeleid begon, het kloppend hart van de zaterdagsbeleving voor menig Alphenaar maar nu een troosteloze, trieste en vooral totaal verlaten woestenij. Ik heb dan ook grenzeloos respect voor de laatste ondernemers die daar het hoofd boven proberen te houden.

Na de koffie was het tijd om met zijn allen een rondje dorp te doen en gesprekken aan te gaan met de inwoners van onze gemeente. Opvallend was dat veel mensen aangaven niet uit Alphen of de kernen te komen dus een voorzichtige conclusie mag zijn dat er Alphen nog steeds mensen van buitenaf aantrekt ondanks dat zij moeten betalen om te mogen parkeren. 

Een tweede, jammerlijke conclusie is dat een aanzienlijk deel van de aangesprokenen, totaal geen belangstelling en of vertrouwen meer heeft in de plaatselijke politiek. Veel gehoorde opmerkingen als:

- Het zijn toch allemaal zakkenvullers
- Kijk eens rond wat de politiek gedaan heeft
- Jullie zijn toch niet van die partij met die ouwe oplichters he?
- Ze luisteren toch niet
- Ik ga niet meer stemmen want zijn allemaal criminelen

Gelukkig waren er ook genoeg mensen die, bezorgd over het heden en de toekomst, hun visie wilde geven en wilde luisteren naar onze visie en zo tot goede discussies kwamen.

Tot 13 november komt u ons overal tegen en daarbij krijgt u ons programma voor de komende 4 jaar aan huis bezorgd. We rekenen op 13 november op u want dat het anders moet en ook anders kan, daar zijn we het met zijn allen over eens. Maar dat kan alleen met uw steun.

Harry Slagter
RijnGouweLokaal Lijst 9 Nr. 27

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij