Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP en RGL willen duidelijkheid over Sportspectrum

23 oktober 2015 - 12:51  •  reacties

SP en RGL willen duidelijkheid over Sportspectrum

Alphen aan den Rijn -

Om met het laatste te beginnen. De wethouder garandeert dat op 1 januari aanstaande geen van de Alphense sporters voor een gesloten deur komt te staan. Uiterlijk 1 december krijgen de sportverenigingen daar bericht over.
De situatie rond het personeel is complexer. De wethouder geeft aan dat hij zijn best gaat doen om zoveel mogelijk personeel over te krijgen naar de nieuwe organisaties. Echter hij kan dat niet afdwingen. Wel hebben de nieuwe organisaties al aangegeven dat zij met die insteek de gesprekken aangaan. Voor ons blijft dat aanleiding om de wethouder actief achter zijn broek te zitten. Zijn antwoorden blijven vaag en wij zullen niet rusten totdat wij ervan overtuigd zijn dat het maximale eruit is gehaald en dat hij zich daarvoor ten uiterste gaat inspannen.

Op onze vraag hoe de afwikkeling rond Sportspectrum eruit gaat zien kwam de toezegging dat we daar begin volgende week over geïnformeerd gaan worden. Daar zitten we met smart op te wachten want we praten hier wel over gemeenschapsgeld. Er moet snel helderheid komen in de financiële situatie waarbij er zeker ruimte moet zijn voor een goed sociaal plan voor de personeelsleden die niet meegaan.
Als laatste nog een opmerking over de salarissen van de bestuurders. Sportspectrum wordt gefinancierd met gemeenschapsgeld. In dat licht zijn de salarissen voor de directie en interim-bestuurder van Sportspectrum natuurlijk schandalig hoog. De wethouder gebruikt als argument dat hij te maken heeft met de Wet Normering Topinkomens. Dat is toch iets te gemakkelijk. Het wordt tijd dat daar in onze raad eens een fundamentele discussie over komt. Wij gaan dat zeker aanzwengelen.
Deze excessieve salarissen zijn wel mogelijk gemaakt doordat in 2001 de gemeente Alphen aan den Rijn de werkactiviteiten rond Sport en Recreatie op afstand heeft gezet en onder gebracht in de Stichting Sportspectrum. Met dank aan de marktwerking! Ook nu is dezelfde marktwerking aanleiding voor grote onrust onder het personeel van Sportspectrum, houden zij hun baan? Wij blijven er boven op zitten.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij