Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Open brief GroenLinks aan Vermeulen en Hoekstra

9 september 2016 - 15:24  •  GroenLinks Alphen aan den Rijn  •  reacties

Open brief GroenLinks aan Vermeulen en Hoekstra

Alphen aan den Rijn - De bewoners waren boos omdat de provincie en gemeenten jarenlang niets aan de problemen in Hazerswoude hebben gedaan en nu de bewoners vragen om met goedkope maatregelen het probleem tijdelijk op te lossen. De zaal pikte dat niet en wil dat de Alphense raad haar toezegging nakomt dat er geen Verlengde Bentwoudlaan komt voordat de problemen in Hazerswoude zijn opgelost.

De aanwezigen in de zaal voelden er dan ook niet voor om mee te denken over een tijdelijke oplossing. “We willen hier niet aan meewerken want dan zal later gezegd worden dat die tijdelijke oplossing samen met de bevolking is bedacht en het meeste draagvlak heeft. En dan krijgen we iets wat niemand wil”.

De bewoners constateerden dat de verlengde Bentwoudlaan geen problemen oplost maar juist bestaande knelpunten vergroot. De problemen op de Zijde in Boskoop en in Hazerswoude worden alleen erger, zo werd vanuit de zaal betoogd.  De zaal wilde liever een lange tunnel door het dorp. Dat is duurder, maar als je de Bentwoudlaan niet aanlegt en geen tijdelijke maatregel neemt spaar je veel geld uit. Bovendien heeft de gemeente Alphen miljoenen beschikbaar  voor de aanleg van peperdure bruggen en viaducten in een westelijke rondweg in Alphen. Dat is zonde van het geld. Dat kan je beter besteden aan een tunnel in Hazerswoude, vonden de bewoners. Dan heb je het budget zo’n beetje rond.

Hazerswoude concludeerde dat de informatie avond niet was bedoeld voor echte inspraak, maar een truc om draagvlak te kunnen veinzen voor een weg die niemand wil. In plaats van hieraan mee te werken kwamen bewoners met eigen voorstellen. Het voorstel om geen provinciale weg door het Bentwoud aan te leggen en de uitgespaarde 26 miljoen belastinggeld te besparen of nuttig te besteden en het voorstel door te sparen voor een definitieve oplossing in de vorm van een lange tunnel kregen massaal bijval (zie foto).

GroenLinks wil de provincie en gemeente oproepen om hun inwoners (en kiezers) serieus te nemen. Na deze avond kunnen de wethouder en de gedeputeerde niet meer volhouden dat er draagvlak is voor de Bentwoudlaan. Heren, het is tijd om het roer om te gooien en geen belastinggeld te verkwisten aan asfaltsubsidies voor dure wegen die ons kostbare landschap aantasten en de verkeersoverlast alleen maar verergeren. Om te stoppen met de plannen voor de Bentwoudlaan en u te richten op echte problemen. U hebt het gehoord: Liever een paar jaar langer wachten op een tunnel dan nu een weg die problemen verergert en wat halfslachtige lapmiddelen. Zoals het spreekwoord zegt: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Namens de fracties van GroenLinks in de provincie en de gemeente.

Berend Potjer, Marijke Kottenhagen en René Driesen

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij