Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan in september (deel 2)

30 september 2016 - 17:31  •  Nieuw Elan  •  reacties

Nieuw Elan in september (deel 2)

Alphen aan den Rijn - In deze nieuwsbrief:

  •          Boost your Business
  •          Winkelen in Alphen aan den Rijn
  •          Woonwijk in Gnephoek
  •          Politiek Café Koudekerk
  •          Interview met André de Jeu 

BOOST your BUSINESS
Wethouder Gerard van As ondersteunt het grote evenement BOOST your BUSINESS: “Het is belangrijk om Alphen aan den Rijn op de kaart te zetten. Er moet impact zijn op allerlei terreinen, vooral op onze lokale economie. Maar ik verwacht ook uitstraling naar buiten.”

Op 6 oktober komen heel veel ondernemers uit de Randstad naar Theater Castellum voor een dag vol inspirerende sprekers. Gesproken wordt onder meer over virtual experience, het DNA-profiel van je onderneming, het imago van je onderneming en industrie 4.0 over webtechnologieën in de industrie. BOOST your BUSINESS is een initiatief van ondernemersvereniging VOA, gemeente Alphen aan den Rijn, EDBA (Economic Development Board Alphen), en Diva (De Inspiratie van Alphen). 

Winkelen in Alphen aan den Rijn
Onderzoeksbureau RMC heeft een nieuwe Detailhandelsvisie Alphen aan den Rijn voor de komende 10 jaar geschreven. In de nieuwe visie gaat het vooral om een blik op de toekomst. Het gaat om aanloopstraten, speciaalzaken, horecastraten, winkelcentra en winkels in alle dorpen. In de visie zijn de doelgroepen en de koopstromen in kaart gebracht, alsmede de risico’s en de kansen.

De Detailhandelsvisie ligt tot en met 6 oktober ter inzage in het Alphense gemeentehuis. Daarna bespreekt wethouder Van As de visie met de gemeenteraad. 

Woonwijk in Gnephoek
Wethouder Gerard van As staat welwillend tegenover het bouwen van een nieuwbouwwijk in de polder Gnephoek. Binnenkort gaat de wethouder met de Gemeenteraad in gesprek over woningbouw voor de eigen inwoners van Alphen-Stad. De polder Gnephoek komt in aanmerking als locatie, voornamelijk omdat uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de grond geschikt is voor woningbouw. De gemeenteraad moet uiteindelijk kiezen om in Alphen-Stad te bouwen voor de eigen inwoners of om de stad ‘op slot te gooien’.

Luister naar het interview https://www.youtube.com/watch?v=4tZ3Sb5G6nM 

Politiek Café Koudekerk
Nieuw Elan hield dinsdagavond 13 september in De Ridderhof in Koudekerk een Politiek Café. Het werd een vruchtbare bijeenkomst. Het Dorpsoverleg had zich goed voorbereid en stelde veel vragen. Wethouder Van As kon veel antwoorden geven. Er was een goed gesprek tussen de dorpsbewoners, de raadsleden, de wethouder en de aanwezige partijleden.

Lees meer op facebook https://www.facebook.com/NieuwElanAlphen/photos/a.146608875505503.1073741828.146453205521070/685281768304875/?type=3&theater 

Interview met André de Jeu
Net als voor alle andere raadsleden geldt ook voor fractievoorzitter André de Jeu dat het raadswerk een vrijwillige nevenfunctie is. In het dagelijks leven zet De Jeu zich als directeur van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in voor sport vooral op lokaal niveau. Tijdens het EJK waterpolo, gehouden in Alphen aan den Rijn (heren) en Den Haag (dames), is De Jeu geïnterviewd door het AD.

Lees het interview http://www.ad.nl/groene-hart/sport-als-sociaal-smeermiddel~a3fb16c7/ 

 “De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft.”

Word lid van Nieuw Elan!

  •          Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  •          Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  •          Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!

Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-onsContact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl  

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij