Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Brief uit Boskoop

27 februari 2012 - 10:38  •  Gerard van As  •  reacties

Brief uit Boskoop

Alphen aan den Rijn -

Tijdens onze korte ontmoeting 'in vogelvlucht', in restaurant Avifauna kwam bij mij geheel spontaan de vraag naar voren, die bij mij al langer broedde. Ik maak van de gelegenheid gebruik om deze vraag aan u te stellen: "Hoe komt het toch dat de gemeente Alphen a/d Rijn zo graag via een fusie, annexatie, inlijving, of een nauw samenwerkingsverband met Boskoop, haar duidelijk zeer obsessieve drang naar een stadsgevoel wil bereiken?". Is het wonen in een dorp soms minderwaardig? Is een dorp niet veel mooier om in te wonen dan een stad? Samenwerking? Prima! Maar dat is m.i. meer dan genoeg!

Alleen al het zoeken naar een naam voor zo'n gemeente verloopt niet zoals de Boskoopse burger dat zou willen. Vergeet niet dat Boskoop dank zij de boomkwekerij een internationale naam heeft opgebouwd. In diverse uithoeken op de wereld kent men Boskoop vanwege de rijke vakkennis in deze branche.

Als ik dan in de krant lees dat een Alphense wethouder uit Benthuizen eigenlijk een beetje smalend in de krant laat noteren dat de bomen niet in Boskoop worden gekocht, dan gaan bij mij, als tuinbouwkundige, mijn nekharen overeind staan! Volgens mij heeft deze man geen enkel verstand van bomen! Hij heeft aan de Olympiaweg Kastanjes laten kappen die voor 99% volkomen gezond zijn! Het zou beter zijn als deze wethouder in Boskoop advies zou vragen, welke bomen hij nu zou moeten planten. Of wordt dit weer zo'n geldverslindende zaak als zovele andere zaken die in Alphen fout zijn gegaan! Moet ik er een paar noemen? Nou, daar gaat-ie dan. Het afzichtelijke bouwwerk dat onder de naam van Stadhuis neergezet is en zo ongeveer het dubbele heeft gekost van de destijds geraamde bouw- en onderhoudskosten. Het drama van de Baronie. (Verder commentaar onnodig). De recente publicaties betreffende de Julianabrug. (Zie AD van 16 febr. j.l.) De ijsbaan die er zou komen. Een disco die er zou kunnen komen. De ellende die wordt verwacht met de Maximabrug. De corrupte manier waarmee is omgegaan met de aan ambtenaren verstrekte vergunningen van kraakpanden. De fietsenstalling "de Appel" is een aanfluiting, die veel geld heeft gekost en nòg meer gaat kosten. De hefbrug gaat veel meer open voor uw containerschepen, waardoor wij in de file staan. Alle wegomleggingen om naar Leimuiden te komen. Overal tegelijk ligt de weg open voor werkzaamheden! Het havengebied wil men dempen. Moet ik nog meer opnoemen?

Moeten wij als Boskopers zóveel ellende overleven?. Wij hebben genoeg aan onszelf in deze moeilijke tijd!
Uw uitnodiging, om eens een afspraak te maken voor een praatje daarover, neem ik gaarne aan.

Vr. Gr.,

Joop Koster,
Boskoop

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij