Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Waar moet Schultz haar miljarden vandaan halen?

29 maart 2012 - 10:14  •  Gerard van As  •  reacties

Waar moet Schultz haar miljarden vandaan halen?

Alphen aan den Rijn -

Commentaar: Gerard Van As (Nieuw Elan)

Minister Schultz kan haar borst alvast nat maken, want zolang Nederland via het Kabinet Rutte, gesteund door bijna de hele Linkse Kerk op de SP na, als “blinde paarden” achter Europa aan blijft lopen, dan loopt onze staatsschuld nog veel verder op (nu al ver boven de 400 miljard) en dus ook de rente hierover van ca 11 miljard euro. Vergeet niet dat ons land al voor 98 miljard euro aan verplichtingen en garanties is aangegaan jegens Griekenland.

Ook het recente tweede steunplan aan Griekenland van 130 miljard euro, zal het tij daar zeker niet keren, want ondanks deze steun en de afschrijving van particuliere schuldeisers waaronder de banken, blijft Griekenland na de “default”, met een schuld zitten van 250 miljard euro, wat bijna 120% van het bruto binnenlands product is. Voorlopig lijkt Griekenland weer een tijdje vooruit te kunnen, maar is hiermee zeker niet uit de problemen. De Griekse economie krimpt dit jaar weer met 4 à 5 % en dat betekent dat bij een krimpende economie de schuldquotes nog verder zullen stijgen. Om nog maar niet te spreken over het gezondmaken alsmede de concurrentiepositie van de Griekse economie, want daar zijn ze in Griekenland nog lang niet aan toe; volgens mij moet men nog steeds beginnen!

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is eveneens somber gestemd over de Griekse crisis en schrijft in haar op 16 maart 2012 gepubliceerde evaluatierapport, dat er nog meer financiële steun nodig is om een wanordelijk bankroet te voorkomen.

Wij hebben het hier dus alleen nog maar over Griekenland en niet over landen als Spanje, Portugal, Ierland, Hongarije enz. waar de financiële problemen zich nog verder opstapelen en de rekening ook wel weer bij de overige landen waaronder Nederland zal worden neergelegd.

Om nog maar niet te spreken over de gigantische financiële problemen in ons eigen land, want het wordt voor het Kabinet Rutte “dweilen met de kraan open” om de financiële touwtjes aan elkaar te knopen. Bezuinigingen kunnen niet uitblijven en zullen zoals gewoonlijk weer ten koste gaan van de burgers, die via allerlei maatregelen zwaarder zullen worden belast zoals verhoging van de pensioenpremies c.q. verlaging van de pensioenuitkering, verhoging zorgkosten, verhoging van energie en accijnzen, verhoging BTW, wellicht een beperking van de hypotheekrenteaftrek, verhoging van de huren, verhoging van gemeentelijke lasten zoals parkeerkosten enz. allemaal items die ertoe zullen leiden dat ons nog veel meer lastenverhogingen te wachten staat.

Maar de “grootheidswaanzin” van Europa gaat gewoon door met zwakke en corrupte landen als Roemenië en Bulgarije en ook Kroatië staat nu te trappelen om als nieuw EU-lid toe te mogen treden. Waarom niet eerst gewoon een associatieverdrag aangaan met een toekomstige lidstaat, totdat deze eerst zijn zaakjes op orde heeft?

Daarna is er alle tijd om gewoon toe te treden als volwaardig lid van de EU. Maar nee hoor, al deze nieuwe lidstaten moeten zo snel mogelijk toetreden; nou de druiven zullen zuur zijn!

Dat er binnen Europa door de lidstaten op diverse terreinen zal moeten worden samengewerkt, prima; er zijn talloze taken die door Brussel binnen Europees verband kunnen worden aangepakt, maar wel op vrijwillige basis en door middel van een federatieve samenwerking en niet door te streven naar een Verenigde Staten van Europa!

De grootste fout bij de invoering van de euro begon al met het feit, dat er tussen de EU-landen geen “gelijkwaardig speelveld” was d.w.z. geen gelijkwaardig niveau tussen de landen onderling op het gebied van de economie, de begrotingsmethodiek, wetgeving en fiscaliteiten. Zelfs de begrotingsafspraken zoals vastgelegd in het Stabiliteit- en Groei Pact (SGP), waarin slechts een afwijking van 3% was vastgelegd, zijn o.a. door Duitsland en Frankrijk niet nagekomen.

Nederland zit nu met de “gebakken peren” en betaalt niet alleen enige miljarden (ca 4 miljard) euro’s per jaar als bijdrage aan de EU, maar staat daarnaast mede garant voor de tekorten vanwege “wanbeleid”en verkwisting” van de andere zwakkere EU-landen. Ondertussen gaat men in Brussel gestaag door met het invoeren van meer wetgeving en regels, waardoor wij steeds verder wegzakken in het “ financiële moeras” van de EU en er geen weg meer terug is!

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij