Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

MAX verbroedert de raad

27 april 2012 - 13:42  •  Petra Hoogenes  •  reacties

MAX verbroedert de raad

Alphen aan den Rijn -

 

Deze activiteiten zijn bedoeld als een laagdrempelig alternatief voor het hangen op straat en om de jeugd op een veilige en verantwoorde manier kennis te laten maken met uitgaan, zonder alcohol en drugs. Maar de tienerdisco betekend vooral ook een hoop lol voor onze tieners, waarvoor sowieso in Alphen niet al te veel te doen is.  Max speelt ook in op het probleem van de 16 tot 18 jarige. Pubers die 16 jaar worden zijn blij dat ze eindelijk uit kunnen gaan in het centrum, maar ze hebben weinig zakgeld en dus leveren ze voor de meeste horeca gelegenheden onvoldoende op. Daardoor hanteren die vaak een minimumleeftijd van 18 jaar en ouder. Maar dat is een ander probleem.

 

Was het voorstemmen een verrassing? Nee dat niet.

Op 4 april 2012 was er een commissievergadering van de gemeenteraad, hierbij was een bestuurslid van Max aanwezig om in te spreken. Dit deed hij samen met jongeren die Max bezoeken en/of op jonge leeftijd vrijwilliger zijn bij MAX.

Dit was mooi om te zien. Zij werden ondersteund door een volle tribune met Max-bezoekers. Met spandoeken en ondersteunende gebakjes.

Leuk dat dit zo kan in Alphen aan den Rijn. Na deze vergadering werden de raadsleden zo enthousiast dat ze over elkaar heen rolden om de motie om Max de helpende Hand te bieden te mogen schrijven.

 

Kan iedereen dan achterover leunen?

Raadsleden van de gemeente Alphen aan den Rijn, bestuur van Max, vrijwilligers en de jongeren?

Nee natuurlijk!

Max zal bij een volgende bezuinigingsronde, herinrichting, samenvoeging of ander fraai woord uit het woordenboek niet bij voorbaat voor altijd met rust gelaten worden.

 

Maar dit biedt hoop en vertrouwen, dat als met ingang van 2014 een aantal kernen tot één krachtige Gemeente samensmelten, het jongerenwerk hoog op de agenda komt van het nieuwe bestuur. Dit in het belang van onze miniburgers !!!

Dat vraagt om herhaling, ook bij andere belangrijke zaken.

 

Petra Hoogenes


 

Fotograaf: Josh Walet
Petra Hoogenes.'
Petra Hoogenes

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij