Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Rutte en de Jager als Sinterklaas

28 mei 2012 - 01:58  •  Gerard van As  •  reacties

Rutte en de Jager als Sinterklaas

Alphen aan den Rijn -

Onze staatsschuld loopt “gierend” uit de hand en onze burgers betalen het gelag; eigenlijk worden de hard werkende Nederlanders financieel afgeslacht vanwege de “financiële shit” van de Zuid-Europese landen, want wij zullen jaren en generaties lang nodig hebben om onze staatsschuld af te lossen. Een staatsschuld die al ver boven de 400 miljard euro bedraagt en ons jaarlijks aan rente al meer dan 10 miljard euro kost. Dus tel uit je winst!

Nog steeds probeert men Griekenland binnen de eurozone te houden, terwijl zij aan alle kanten de boel hebben “belazerd” en ook nog steeds ondermijnen. Let maar op: eerst moet men weer wachten op de uitslag van die Griekse verkiezingen van 17 juni a.s. dan zal er weer geen draagvlak zijn voor een regeringscoalitie en als dit wel lukt, dan krijg je te maken met anti-Europa gezindten, die ons het vel nog verder over de neus zullen halen.

Gewoon chantage dus en de EU zal wel weer extra financiële concessies moeten doen om Griekenland binnenboord te houden ten koste van o.a. de Nederlandse belastingbetaler.

Merkwaardig, dat van al dat geld dat aan Griekenland is kwijtgescholden niet eens onderpand is gevraagd, want je zou eigenlijk alle staatsbedrijven als onderpand moeten opeisen. Ik denk dat hier niet eens is over nagedacht.

Ook andere landen als Spanje, Italië, Hongarije, Portugal, België, Ierland en Frankrijk staan er financieel verre van rooskleurig voor en zullen binnenkort ook een beroep doen op het noodfonds. Tel uit je winst, want hierdoor zal onze staatschuld nog veel verder oplopen!

Waarom moet Nederland altijd voorop lopen en het “beste jongetje” van de klas uithangen? Jarenlang hebben wij al teveel betaald aan de EU; de afgelopen jaren ca 5 miljard euro per jaar. Reken maar eens uit hoeveel miljarden euro’s Nederland al die jaren al heeft betaald en er weinig voor teruggekregen.

Ook de stemming onder de Nederlanders m.b.t. Europa is tanende; bij het invoeren van de euro was er geen “gelijkwaardig speelveld” tussen de betreffende landen d.w.z. dat er totaal verschillende opvattingen waren over economisch beleid, inflatie, marktwerking, belastingmoraal, wetgeving, fiscaliteiten en hoogte van de overheidsschuld.

Dus hoe kan dit dan allemaal passen in één muntunie? Het Nederlandse Parlement is wat de EU betreft, veel te naïef.Ten tijde van het referendum over de Europese Grondwet heeft meer dan 2/3 van de Nederlandse bevolking dit afgewezen en is zeker geen voorstander van een Verenigde Staten van Europa, waar nu op een (s)linkse wijze naartoe wordt gewerkt.

Een confederatieve samenwerking, waarbij slechts een deel van onze bevoegdheden wordt overgedragen aan de EU is voldoende en voor de rest moet Nederland “baas in eigen huis” blijven. Dat was ook altijd de visie van Pim Fortuyn!

Helaas worden wij nu als een “lam” naar de slachtbank geleid’ en zal er door de Nederlandse bevolking nog jarenlang grote financiële offers moeten worden opgebracht om ons land weer financieel gezond te maken.

Wie zal dit tij nog keren?
 

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij