Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over Corio en Vorm m.b.t. de Lage Zijde

4 juni 2012 - 06:23  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over Corio en Vorm m.b.t. de Lage Zijde

Alphen aan den Rijn -

Geacht College,

In de besloten vergadering van de Commissie Grondgebiedzaken van woensdag 23 mei jl. heeft wethouder Lyczak – namens het College – mededeling gedaan van het feit, dat er overeenstemming zou zijn bereikt met Corio en Vorm over de ontwikkeling van het Stadshart Lage Zijde evenals over de grondverkoop. Echter het officiële fiat zou nog afhankelijk zijn van de Hoofddirectie van Corio.
Tot onze verrassing lazen wij in het AD van zaterdag 2 juni jl., dat wethouder Lyczak blijkbaar rond zou zijn met voornoemde partijen en dat voor het einde van dit jaar zal worden begonnen met de sloop van een groot deel van de gebouwen, zodat over vier jaar, in september 2016 het vernieuwde Stadshart klaar zal zijn.

Omdat ten tijde van de bewuste commissievergadering een aantal door ons gestelde vragen schriftelijk zouden worden beantwoord, maar tot op heden onbeantwoord zijn gebleven, zouden wij gaarne de navolgende vragen beantwoord willen zien:

- Zijn alle benodigde panden c.q. winkels voor de ontwikkeling van het Stadshart Lage Zijde inmiddels door de gemeente verworven, zo nee, welke panden moeten alsnog worden aangekocht en welke bedragen zijn hiermee gemoeid?

- Hoeveel m² winkels zal er door Corio in totaal worden ontwikkeld en welke grondprijs (m² prijs) wordt hiervoor betaald?

- In hoeverre wijkt voornoemde grondprijs af van de grondaanbieding die destijds aan MAB was voorgelegd? Indien er sprake is van prijsafwijking, hoe verklaart u dit verschil?

- Weke grondprijs (m² prijs) wordt er door Vorm betaald en hoe verhoudt dit zich tot het aantal en type te bouwen woningen?

- Wat is de reden, dat er een financieel “gat” wordt veroorzaakt van 3 miljoen euro aan minder grondopbrengsten?

- Hoe denkt u deze extra tegenvaller af te dekken?

- Is er in de grondexploitatie van het Stadshart nog rekening gehouden met de totale kosten van de aanleg van een parkeergarage? Indien dit zo is, welk bedrag is hiermee gemoeid?

- Indien deze parkeerkosten niet in de exploitatie zijn opgenomen, hoe en waaruit denkt u deze kosten te kunnen dekken?

- Welk bedrag wordt er door Vorm en Corio bijgedragen in de parkeerkosten? Gaarne een specificatie van het aantal aan hen toe te rekenen parkeerplaatsen.

- Waarop baseert u het bedrag van 58 miljoen euro dat de gemeente Alphen aan den Rijn, volgens wethouder Lyczak, over zou hebben voor de realisatie van dit Stadshart Lage Zijde? Hoe is dit te rijmen met een negatieve eindwaarde per 1 januari 2018 in de betreffende grondexploitatie van ca 82 en een contante waarde van 63 miljoen en hoe verklaart u dit verschil?

 

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

Gerard. P. van As

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij