Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen mbt verkeersveiligheid

1 september 2012 - 13:50  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen mbt verkeersveiligheid

Alphen aan den Rijn -

Door toedoen van de Griffie.

Alphen aan den Rijn, 1 september 2012.

Betreft: Aanbrengen reflectielijnen bij rotondes t.b.v. fietsers en voetgangers.

Geacht College en Portefeuillehouder Verkeer,

Zoals u bekend, is inmiddels het nieuwe schooljaar weer begonnen en moeten wij helaas constateren, dat de afspraken die er destijds zijn gemaakt om alle rotondes in onze gemeente - waar nodig - te voorzien van duidelijke reflectielijnen (zebrastrepen, haaientanden enz.) ten behoeve van voetgangers en fietsers nog niet is uitgevoerd.

Vooral in het centrum bij het Raoul Wallenbergplein, maar ook in andere gemeentedelen (entree Kerk en Zanen, Ridderveld enz.) is er geen enkele uniformiteit m.b.t. wie heeft waar voorrang? Dit schept voor de duizenden fietsers en voetgangers in onze gemeente, die dagelijks van de voet- en fietspaden gebruik maken een verkeersonveilige situatie.  De ene automobilist stopt voor fietsers, die geen voorrang hebben, terwijl de andere automobilist doorrrijdt.

Bij voetgangers ligt dit verschillend, want bij het Raoul Wallenbergplein zijn er helemaal geen zebrastrepen aangegeven, dus is de voetganger bij het oversteken volledig afhankelijk van de willekeur van de automobilist.

U wilt begrijpen, dat de Fractie van Nieuw Elan vindt dat hier een einde aan moet komen en verzoekt u daarom op de kortst mogelijke termijn met voorstellen te komen, die leiden tot duidelijkheid en uniformiteit m.b.t. de verkeersregels voor voetgangers, fietsers en de overige weggebruikers. In afwachting van uw reactie, verblijven wij,

 

Met vriendelijke groet,

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

Gerard van As en Rob de Vries

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij