Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over interview met VORM

17 oktober 2012 - 14:00  •  André de Jeu  •  reacties

Vragen over interview met VORM

Alphen aan den Rijn -

Onderwerp: Artikel in AD, interview met VORM

Geacht college,

Gezien de enorme financiële impact van de Lage Zijde ontwikkeling voor het op realistische basis kunnen beoordelen van de meerjarenbegroting die voor volgende raadsvergadering staat geagendeerd zou ik u namens de fractie van Nieuw Elan dringend willen verzoeken onderstaande vragen zo ruim mogelijk voor deze raadsvergadering te beantwoorden.

Aanleiding
Met toenemende verbazing hebben wij kennis genomen van een artikel In het AD van hedenmorgen 17 oktober 2012 waarin mevrouw Sprunken namens projectontwikkelaar VORM stelt dat zij graag aan de slag willen met de ontwikkeling van de Lage Zijde en daar een go van de gemeenteraad voor willen. Zij geeft aan mogelijke huurders en huuropbrengsten sinds twee weken in beeld te hebben en voert nu gesprekken met beleggers. Daarna kan VORM volgens mevrouw Sprunken pas een bod doen op de grond. Wij hebben begripo voor het feit dat mevrouw Sprunken niet kan aangeven om wie het gaat in dit stadium. Maar wie het niet zijn (Primark en Bijenkorf) krijgen we wel vast mee, evenals dat er wel een landelijke modeketen geïnteresseerd lijkt.

Voor zover het eerste deel van het artikel. In het tweede deel stelt mevrouw Sprunken dat op 1 november er nog geen defintieve handtekening van een eindbelegger zal zijn. Sterker nog zij stelt (citaat) :"...zij zetten niet binnen twee weken een handtekening." Daarna lijkt ze ons gerust te stellen met de mededeling dat VORM wel gelooft in het project. 

Vraag 1: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit voor de zoveelste een uiterst ongelukkige wijze van communiceren via de krant is?

Vraag 2: Is het college op de hoogte dat er voor 1 november geen handtekening zal zijn van VORM al dan niet samen met die van een of meerdere eindbeleggers, zoals door de raad is gevraagd voor 1 november?

Vraag 3: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit inhoudt dat de zogeheten "exclusiviteit van onderhandelen" met VORM hiermee elke grond verliest?

Vraag 4: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat in dat voorkomende geval het college met alternatieve scenario's dient te komen op 1 november?

Vraag 5: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat volgens VORM het antwoord op vraag 2 ja is, het dus nu geen zin meer heeft tot 1 november te wachten en u nu direct over die scenario's met de raad in gesprek dient te gaan?

Vraag 6: Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens dat dit onlosmakelijk verbonden moet zijn aan de bespreking van de meerjarenbegroting a.s. raadsvergadering?

Nogmaals, gezien het enorme belang van dit traject verwachten wij ruimschoots voor de raadsvergadering van volgende week op onze vragen een helder antwoord, zodat wij die kunnen meewegen in ons oordeel over de voorgelegde begroting.

Met vriendelijke groet,

André de Jeu

Fractievoorzitter Nieuw Elan

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij