Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Behandeling motie “Barak Kamp Vught onder dak”.

29 oktober 2012 - 21:24  •  Ank de Groot  •  reacties

Behandeling motie “Barak Kamp Vught onder dak”.

Alphen aan den Rijn -

De motie leidde best tot de nodige discussie. Een aantal partijen vond dit geen zaak van de gemeente maar een particuliere zaak. Zelf ben ik van mening dat dit wel degelijk een zaak van onze gemeente is. Er zijn Alphense burgers gefusilleerd omdat ze onderduikers binnen onze gemeente hielpen en uit respect van wat er destijds is gebeurd, mogen wij best een bijdrage aan de inrichting van deze barak verstrekken. Toen ik daar in het kamp liep, kreeg ik echt koude rillingen op het moment dat je je voorstelt wat die mensen daar hebben moeten doormaken.  Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat er eveneens aandacht besteed gaat worden aan de Molukkers die daar hun eerste tijd in Nederland hebben doorgebracht.

Zelf vind ik dit hele vervelende debatten. Ik wil eigenlijk helemaal niet discussiëren of het wel of geen taak van de gemeente is. De gemeente heeft van de initiatiefnemers een brief ontvangen gezien het feit dat er Alphenaren in Kamp Vught gefusilleerd zijn en de gemeente heeft daar niet op gereageerd. Tijdens de excursie van de Historische Vereniging werden wij op het verhaal van deze Alphenaren gewezen en dat heeft bij mij diepe indruk gemaakt.  En dat was de reden om de motie in te dienen.

Ik heb zelfs nog even overwogen de motie dan maar in te trekken maar mijn fractiegenoot Paul de Hoog weerhield mij daarvan. Gelukkig maar. De gemeente gaat € 500,00 overmaken voor de inrichting en natuurlijk kan iedereen die dat wil ook zelf geld overmaken voor dit initiatief op giro 9880 t.n.v. barak 1B.

Ank de Groot-Slagter

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij