Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over voormalig Scala college

7 december 2012 - 12:45  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over voormalig Scala college

Alphen aan den Rijn -

T.a.v. Wethouder S. Lyczak,

 

Alphen aan den Rijn, 7 november 2012.

Betreft: Stand van zaken voormalige Scalagebouw aan het Burgemeester Visserpark.

 

Geacht College,

 

Over de stand van zaken rondom mogelijk vervreemding van het voormalige Scalagebouw aan het Burgemeester Visserpark, heb ik u – namens de Fractie van Nieuw Elan – diverse malen zowel schriftelijke als mondelinge vragen gesteld, waarvan laatstelijk in de raadsvergadering van 30 augustus 2012.

 

In uw antwoordbrief van 4 september 2012 schrijft u dat: Na de raadscommissievergadering van 10 november 2011 met Blauwhoed een Overeenkomst van Contractsovername is gesloten. Deze overeenkomst voorziet in de overname van de realisatieovereenkomst tussen gemeente en Variant. De gemeente zou daardoor niet meer afhankelijk van de curator zijn, dan wel van de afwikkeling van het faillissement. Zoals gemeld in voornoemde raadscommissie, zouden de curator en Blauwhoed overeengekomen zijn, dat Blauwhoed na contractsovername een bedrag overmaakt aan de curator.

 

Opmerkelijk is echter dat voornoemde beantwoording volledig haaks staat op uw eerdere beantwoording van 17 april 2012, want daarin schrijft u: De volledige eigendom van het voormalige pand van het Scalacollege aan het Burgemeester Visserpark ligt bij de gemeente. Het pand is niet door Variant afgenomen en evenmin in handen van de curator gegeven. De gemeente heeft de volledige beschikking over het pand. Alle financiële voor- en nadelen zijn dus voor de gemeente.

 

Uit uw beantwoording van 4 september jl., is in ieder geval duidelijk, dat de curator tot op het laatste moment “een vinger in de pap” heeft gehad bij een eventuele verkoop aan Blauwhoed en hiervoor is en/of wordt afgekocht, terwijl u in uw schrijven van 17 april 2012 stelt, dat het pand evenmin in handen van de curator is gegeven.

 

Wij vinden het een onbegrijpelijke zaak, dat u jaren lang dit pand in de afwikkeling van het faillissement van de Variant hebt laten zitten, waardor de gemeente financiële schade heeft geleden. Dit pand had natuurlijk al lang kunnen worden verkocht, maar u hebt de curator al die tijd de ruimte gegeven om “over de rug van de gemeente” zich te laten uitbetalen voor een gemeentelijk gebouw dat nimmer door de Variant was afgenomen!

 

De Fractie van Nieuw Elan vindt, dat – na jaren van leegstand van dit gebouw met voor de gemeente jaarlijkse exploitatiekosten van 45/50.000, - euro – het de hoogste tijd is voor het College, om zo snel mogelijk aan de gemeenteraad opheldering te verschaffen, wat er nu werkelijk met het voormalige Scalagebouw aan de hand is en wat er tot op heden al of niet is gebeurd?

In afwachting van uw reactie, verblijven wij,

Namens de Fractie van Nieuw Elan.

 

Gerard.P. van As

Fotograaf: Josh Walet
Gerard van As.'
Gerard van As

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij