Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tuijn doneert €1 aan KNGF Geleidehonden voor jouw oude bril

13 maart 2014 - 10:30  •  reacties

Tuijn doneert €1 aan KNGF Geleidehonden voor jouw oude bril

Alphen aan den Rijn -

Heb je wel eens een lade open gedaan en kwam je meerdere brillen tegen? Bij veel mensen liggen er nog veel oude brillen in huis waar niets mee gedaan wordt, maar deze brillen kunnen nog steeds een geweldige functie hebben! In de Westerse wereld hebben brillen na aanschaf vrijwel geen waarde meer, maar in ontwikkelingslanden kunnen we met deze brillen mensen zeer goed helpen zodat ze weer kunnen lezen en daardoor ook werken en andere dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren.

Hoe lever ik mijn oude bril in?
Als het goed is heb je onlangs een lege envelop in jouw brievenbus ontvangen. Hier kun je jouw 'oude' bril in doen en inleveren bij Tuijn Optiek.

OneSight en KNGF Geleidehonden
De organisatie OneSight reist meerdere keren per jaar met opticiens en optometristen naar verschillende landen over de wereld om oogtesten te doen en mensen een (oude) bril te geven waarmee ze werkelijk hun leven veranderen. Naast het verzorgen van oogzorgprogramma’s gewijd aan goed zicht, zijn ze ook actief met voorzieningen en bescherming tegen de zon.

Ook KNGF Geleidehonden geven mensen met een beperking een beter leven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap. Al sinds 1935 hebben zij ruim 5000 honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen.

"Wij van Tuijn Optiek zijn trots dat we met het opzetten van deze actie zoveel goeds kunnen doen. Samen met u hopen we vooral te gaan geven aan deze hard werkende organisaties!"

Fotograaf: Josh Walet
Tuijn Optiek Centrum.'
Tuijn Optiek Centrum

Met meerdere vestigingen in Alphen.