Nieuws

« Vorige - Volgende »

Scala College ontvangt keurmerk Alcoholvrije School

12 december 2016 - 09:26  •  reacties

Scala College ontvangt keurmerk Alcoholvrije School

Alphen aan den Rijn - Het keurmerk houdt in dat het Scala College een school is waar helemaal geen alcohol geschonken wordt op de school of op door de school georganiseerde activiteiten. Ook niet aan leerlingen van boven de 18, ook niet aan de leraren in het bijzijn van leerlingen en ook niet op een schoolfeest, schoolkamp of diploma-uitreiking.

Op de Alcoholvrije School zijn duidelijke regels gemaakt over het alcoholgebruik. Deze regels zijn er omdat alcohol schadelijk is voor de hersenontwikkeling van jongeren. Daarnaast wil de school incidenten door alcoholgebruik voorkomen. Wanneer leerlingen zich niet aan het schoolregels voor alcohol houden, zal de school besluiten om de ouders in te lichten en mogelijk over te gaan tot schorsing. Kijkend naar de ervaringen tot nu toe, verwacht het Scala niet dat het nodig zal zijn tot dergelijke maatregelen over te gaan.

Naast een bevestiging van het alcoholbeleid van het Scala College vormt het keurmerk een aansporing tot een constante alertheid met betrekking tot de handhaving van de regels voor een Alcoholvrije School. Het is iets wat blijvende aandacht verlangt.

De Alcoholvrije School past in het streven van het Scala College om een gezonde school te zijn inclusief een gezonde kantine.

Fotograaf: Josh Walet
Scala College Diamantstraat.'
Scala College Diamantstraat

Middelbare School