Nieuws

« Vorige - Volgende »

Chill plek voor jongeren in Planetenbuurt

17 december 2013 - 08:49  •  wonenCentraal  •  reacties

Chill plek voor jongeren in Planetenbuurt

Alphen aan den Rijn -

Geen overlast
De jongeren hebben zelf nagedacht over hoe ze kunnen voorkomen dat zij overlast veroorzaken. Ze gebruiken de ruimte dagelijks van 17.30 tot 21.00 uur maar niet op zondag. Ook zullen zij niet in de buurt gaan rondhangen buiten de openingstijden en geen andere jongeren uitnodigen voor samen zijn in de chill plek. De vaste groep van achttien jongeren verbinden zich allemaal aan deze afspraken. WonenCentraal heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zij zich aan de afspraken gaan houden. Mocht blijken dat zij toch overlast veroorzaken, dan zal wonenCentraal de ruimte sluiten.

Plezier voor buurt
De enthousiaste jongeren willen graag iets terug doen voor het mogen gebruiken van de ruimte. Zij willen voor de directe buren een aantal klussen doen. In overleg met de bewoners van de Argoflat is afgesproken dat de jongens de omgeving van de flat schoonmaken, dat zij hulp bieden bij computerproblemen en dat zij een keer koken voor de bewoners van de flat. Zo hebben de bewoners van de flat dus juist plezier van de jongeren.

Opknappen
De jongeren gaan zelf klussen om de ruimte in orde te maken. Zo gaan ze geluidswerend materiaal aanbrengen en een wc installeren.

Chillen en huiswerk
Daarna wordt dit een plek waar de jongeren bij elkaar kunnen zijn en een gezellige tijd hebben. Ook zullen ze er huiswerkbegeleiding krijgen. Ze nodigen de bewoners uit de buurt ook van harte uit om een kijkje te komen nemen en te zien wat ze er doen.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.