Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gerard van Gemert leest kinderen Het Spinnewiel voor

22 januari 2016 - 14:12  •  Tillij Harmsen  •  reacties

Gerard van Gemert leest kinderen Het Spinnewiel voor

Alphen aan den Rijn -

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Het thema voor de onderbouw is dit jaar: Hoera, er komt een geitje bij. Basisschool het Spinnewiel heeft een aantal bijzondere gasten uitgenodigd om de kinderen voor te lezen.

Zo zal kinderboerderij-coördinator Marjo Dieho in één van de kleutergroepen het prentenboek van het jaar voorlezen. Zij weet uiteraard alles over geitjes.

De Alphense kinderboekenschrijver Gerard van Gemert leest groep 5/6 voor. De schrijver zal bovendien in de groepen 5/6 en 7/8 een gastles over zijn boeken geven. Hij vertelt over het schrijverschap en over de inhoud van zijn boeken. Kinderen die een boek van hem meenemen kunnen daarin een echte handtekening van de schrijver krijgen.

De kinderen van de andere groepen worden voorgelezen door een leerkracht van een andere groep. Om deze ochtend extra gezellig te beginnen, mogen de kinderen sloffen en een knuffel meenemen. Ze krijgen ook nog iets lekkers te eten, zodat het een echt voorleesontbijt is.

Bij de onderbouwgroepen worden ouders, opa’s en oma’s gevraagd een keer te komen voorlezen voor de kinderen. Adjunct directeur Tillij Harmsen: "We hebben dit eerder gedaan en weten dat dit voor zowel de volwassenen als de kinderen erg leuk is. Op deze manier hopen we de kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om te lezen."

Fotograaf: Josh Walet