Nieuws

« Vorige - Volgende »

Maatschappelijk domein centraal op 9 april

8 april 2015 - 09:50  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Maatschappelijk domein centraal op 9 april

Alphen aan den Rijn - Tijdens het rondetafelgesprek op 9 april 2015 wordt gesproken over het uitvoeringsplan maatschappelijk domein (agendapunt 5). Het college wil meer ruimte voor initiatieven van inwoners: bestaande goede initiatieven van zelfbeheer inspireren om - daar waar mogelijk en gewenst - meer kansen voor te creëren. De inwoners in hun eigen buurt, wijk of kern staan hierin centraal. Meer zelfbeheer, of het nu gaat om het beheren van een gebouw of het zelf organiseren van activiteiten. Dit komt voort uit een behoefte aan meer zeggenschap over de eigen leefomgeving, met andere woorden: ‘het maatschappelijk domein’.

Investeren en samenwerken
Het uitvoeringsplan omschrijft de uitgangspunten in het maatschappelijk domein die de komende jaren centraal staan en noemt concreet de maatschappelijke effecten die we willen bereiken. Het uitvoeringsplan maakt duidelijk hoe we als gemeente investeren en willen samenwerken met inwoners, verenigingen en organisaties om deze effecten te bereiken. De kaders hiervoor zijn uitgewerkt op inhoud (maatschappelijke effecten beschreven in opdrachten voor alle delen van de gemeente), op proces en op financiën.

Inspreken tijdens de bijeenkomst?
Het Rondetafelgesprek is op donderdag 9 april 2015 in vergaderkamer III, de vergadering start 20.00 uur. U kunt inspreken voor deze bijeenkomst. Hiervoor moet u zich aanmelden bij de griffie.

De stukken voor deze bespreking kunt u inzien in het Bestuurlijk Informatie Systeem.

Fotograaf: Josh Walet