Nieuws

« Vorige - Volgende »

6! Toen een speler, nu een vrijwilliger, altijd een zoon

8 april 2015 - 08:39  •  Lotte Scholts  •  reacties

6! Toen een speler, nu een vrijwilliger, altijd een zoon

Alphen aan den Rijn -

Toen een speler
Quinten: “Ik ben dit jaar voor het tiende jaar aanwezig op het toernooi. Ik heb vier jaar meegespeeld. Volgens mij ben ik ook bijna vanaf het begin teambegeleider geweest. De herinneringen lopen een beetje door elkaar. Wat ik me het beste kan herinneren is de lunchtent. Die was in mijn beleving nog groter dan nu. Gevuld met massa’s kinderen, echt een kippenhok! Wat ik ook heel bijzonder vond is dat we allemaal een tasje kregen met een toernooishirt en een medaille. Ik was echt trots op die medaille, maar vond dat shirt ook supertof. Rond de tijd van het toernooi zie je overal in Alphen kinderen in zo’n shirt lopen. Ik zag zelfs eens een jongen in Italië lopen met een shirt van het Heitingatoernooi!”  Mitchell: “Ik weet vooral nog dat dit toernooi heel anders was dan ik gewend was. Bij andere toernooien moest ik altijd lang wachten tussen wedstrijden door. Ik heb me echt veel verveeld op die toernooien. Hier was er altijd iets te doen. Het Funpark was superleuk. Verder waren er ook activiteiten die de sponsoren hadden georganiseerd. Zoals een voetbal door gaten in een bord schieten. Dat we ook nog eten kregen was natuurlijk helemaal goed!” Scott: “Het is leuk om de spelers en teambegeleiders bezig te zien. Je herkent jezelf er in terug. Vooral het plezier dat ze allemaal hebben is heel herkenbaar. Het mooiste is om aan het eind van een dag het gastenboek te lezen. Dat staat vol met positieve reacties. Vooral van Kapelle Sport uit België. Zij zijn elk jaar de meest enthousiaste deelnemers én toeschouwers.”

Nu een vrijwilliger
Scott vertelt verder: “Inmiddels helpen wij nu drie jaar op deze manier mee in de organisatie. Quinten en ik regelen alles rondom de vrijwilligers. Samen met twee van de organisatoren. Dit vergt voornamelijk veel tijd in de aanloop naar het toernooi toe. Inmiddels helpen per dag zo’n honderd vrijwilligers mee. Dit is nog los van de barmedewerkers en extra mensen van ARC zelf! Het vraagt best veel tijd om met al deze mensen contact te hebben. Soms hebben vrijwilligers zich al maanden geleden opgegeven. Rond deze tijd sturen we dan ter herinnering veel mails, die weer even bevestigd moeten worden. Op de toernooidagen loopt het meestal redelijk vanzelf. Wij lopen rond om alles te checken. Af en toe moeten we een vrijwilliger van een springkussen afhalen en terugbrengen bij zijn team… Maar verder gaat het meestal goed.” Mitchell: “Ik help bij de organisatie van de catering. Samen met de vader van Quinten. Dit vind ik leuk om te doen. Ik doe namelijk ook een opleiding in deze richting. In de tent is het altijd een gezellige hectiek. Het is hard doorwerken, maar dat ben ik wel gewend aangezien ik in de horeca werk. Ik zorg altijd dat ik op de dagen van het toernooi vrij kan krijgen. Mijn werkgever zei laatst al tegen me: ‘Het is bijna hemelvaart, jij kan dan niet werken, want dan is het ARC-Heitingatoernooi’. Leuk dat daar rekening mee gehouden wordt.”

Altijd een zoon
Quinten: “Ik had 11 jaar geleden een meet-and-greet bij Ajax. Mijn vader is toen met Johnny Heitinga in gesprek geraakt. Vanuit daar is het een beetje begonnen. Dat onze vaders dit toernooi, mede voor ons, zijn gaan organiseren vind ik fantastisch. Mitchell: “Het is bijna geen toernooi meer te noemen. Het is inmiddels meer een evenement. Dat wij hier aan mogen meewerken maakt me trots. Dat het ook nog eens bij onze eigen club is, is natuurlijk helemaal geweldig. We voetballen alle drie nog altijd bij ARC. Het voetballen wordt wel steeds minder, omdat we erg druk zijn met onze studie.” Scott: “Het zal aan onze vaders liggen wanneer wij volledig in de organisatie kunnen komen. Zij moeten plek maken voor ons. Maar op dit moment zijn we allemaal druk aan het studeren. Verder hoop ik ook nog te kunnen gaan reizen. Uiteindelijk willen we natuurlijk wel allemaal een Heitingaman worden. Al ben ik wel een beetje bang dat onze vaders dan een stuk strenger voor ons gaan worden...”

14, 15 en 16 mei is het weer zo ver! Dan wordt de tiende editie van het ARC-Heitingatoernooi georganiseerd. We tellen de weken af tot de aftrap en geven in de komende weken een blik achter de schermen.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit