Nieuws

« Vorige - Volgende »

ARC-Heitingatoernooi haalt miniklassieker naar Alphen

9 november 2016 - 13:02  •  reacties

ARC-Heitingatoernooi haalt miniklassieker naar Alphen

Alphen aan den Rijn - Voorzitter Stephan Swerissen zegt hierover: "Na Editie 10 en 11 is 90% van de oorspronkelijke toernooiorganisatie afgezwaaid. Met het nieuw gevormde team hebben we opnieuw de prioriteiten bepaald. En tijdens direct overleg met John Heitinga inzake Editie 12 hebben we besloten vol in te zetten op het vormgeven van de Toppoules.” En met succes, op dit moment zijn er al toezeggingen van Ajax, Feyenoord, Sparta Rotterdam, Vitesse, FC Utrecht, FC Volendam en NAC. "Dat zijn al hele fraaie namen, maar het kan nóg mooier worden. We zijn namelijk nog in gesprek met o.a. PSV en ADO Den Haag."

Naast die 'professionele' clubs zijn ook de beste jeugdopleidingen van Nederland aanwezig. Met de deelname van AFC, Alphense Boys, de Wooter Academy en Coerver Coaching Nederland belooft het een zeer spannende competitie te worden.

Met dank aan Heitinga
"Zonder John Heitinga was dit nooit mogelijk geweest", gaat Stephan verder. "Hij heeft zich geweldig ingezet om dit deelnemersveld bij elkaar te brengen. Hij heeft persoonlijk contact voor ons gelegd met de verschillende clubs, zodat wij konden laten zien wat we de afgelopen elf edities hebben opgebouwd. Met een gezonde lunch voor alle spelertjes, een speciale toernooi-app, de medewerking van topscheidsrechters als Kevin Blom en Danny Makkelie, en vooral niet te vergeten het enorme Funpark hebben we natuurlijk wel iets om te laten zien. Met dit alles hebben we, samen met John, de clubs kunnen overtuigen om rond Hemelvaart naar Sportpark Zegersloot te komen. Dergelijke clubs ontvangen heel veel uitnodigingen. Uit binnen- en vooral buitenland.  Het maakt ons extra trots dat ze juist voor ons toernooi hebben gekozen. Dat wat we in het verleden hebben neergezet blijkt dus zelfs voor zulke clubs indrukwekkend."

Record aan topteams
Nog niet eerder heeft het ARC-Heitingatoernooi een dergelijke hoeveelheid topteams verwelkomd. Deze ploegen zijn al het nodige gewend. Hoe kun je die nog verbazen? "Als organisatie hebben we de ervaring om een heel mooi toernooi te organiseren. Circa 1.600 spelertjes en zo'n 5.000 bezoekers verspreid over drie dagen maken ons en onze meer dan honderd vrijwilligers niet meer zenuwachtig. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook de teams uit de Toppoules een toernooi aanbieden waar nog lang over nagepraat wordt. Al zal het uiteraard weer hard werken zijn."

De twaalfde editie van het ARC-Heitingatoernooi vindt plaats op 25, 26 en 27 mei 2017 op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit