Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

9 november 2016 - 12:59  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Week van het WerkWie: College Waar: Verschillende locaties in Gemeente Alphen aan den RijnWanneer: 7 t/m 10 november 

Het college is tijdens de Week van het Werk aanwezig bij verschillende activiteiten op verschillende locaties. Waaronder de opening van de week, de opening van de beroepenmanifestatie Go for it, het Werkvindersevent, Banen voor iedereen en de Creatieve Campus. De Week van het Werk is een gezamenlijk initiatief van de VOA, de gemeente, het UWV, onderwijs en het Actieplan Jeugdwerkloosheid. Tijdens de week worden verschillende evenementen georganiseerd rondom werk, opleiding en de arbeidsmarkt. 

Duurzaamheidsdag over Afval op basisschool De Jenaplaneet
Wie: Tseard Hoekstra
Waar: Basisschool De Jenaplaneet, Vliestroom 204, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 november | 09.00 tot 15.00 uur

Wethouder Hoekstra opent de Duurzaamheidsdag over Afval op De Jenaplaneet. Gastsprekers op deze dag zijn Dos Winkel (Sea First Foundation), Tanja Velthoven (Sea Cleaners), Leora Rosner (Growing Air Foundation) en Peter Smith (Stichting Klean). De bedoeling is dat de basisschoolkinderen zich betrokken voelen bij afvalscheiding en met eigen initiatieven komen. 

Dag van de Mantelzorg
Wie: Liesbeth Spies, Gerard van As , Han de Jager en Ed de Leest
Waar: Verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 november | 09.00 tot 21.00 uur

Burgemeester Spies (Wijkcentrum Kerk en Zanen, 21.00 uur) en wethouders Van As (Wijkcentrum Kerk en Zanen, 14.30 uur), De Jager (Zalencentrum De Loods Boskoop, 13.00 uur) en De Leest (Wijkcentrum Hazerswoude Rijndijk, 13.00 uur) bezoeken de Dag van de Mantelzorg. De dag wordt georganiseerd door Tom in de Buurt, BOOST, Alphen Beweegt, het Parkinson Café en de gemeente. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals ontspanningsworkshops, sport- en beweegactiviteiten, een stamppotbuffet en een High Tea. 

Geld op tafel sessie ‘De Werf’
Wie: Gerard van As , Tseard Hoekstra en Kees van Velzen
Waar: Eikenlaan 20, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 10 november | 19.00 tot 21.30 uur

Tijdens de Week van het Werk wordt ook de Geld op tafel sessie ‘De Werf’ georganiseerd door de Economic Development Board Alphen samen met de gemeente Alphen aan de Rijn. Wethouders Van As, Hoekstra en Van Velzen zijn hierbij aanwezig. De sessie gaat over de herbestemming van het terrein van de voormalige Biesterfeldfabriek. Tijdens de avond worden plannen uitgewerkt voor de vestiging van startende en vernieuwende ondernemers concepten op De Werf. 

Netwerklunch | Efficiënte logistiek in Greenport Boskoop
Wie: Kees van Velzen
Waar: Hub Green Flow Boskoop, Halve Raak 99, Boskoop
Wanneer: 11 november | 11.30 tot 13.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de netwerklunch georganiseerd door St. Greenport Regio Boskoop, met als thema ‘Efficiënte logistiek in Greenport Boskoop’. Er wordt ingegaan op de projecten Bereikbaar Haaglanden en Green Flow Boskoop. Royal Lemkes, kwekers en handelaren ervaren namelijk dat deze projecten de logistiek optimaliseren en dat daarmee veel geld en tijd wordt bespaard. 

Maand van het aangepast sporten
Wie: Michel du Chatinier  
Waar: STC Rijnstreek, Vondellaan 41, Leiden
Wanneer: 12 november | 17.45 tot 18.45 uur

Wethouder Du Chatinier opent de maand van het aangepast sporten. Tijdens deze maand worden mensen met een beperking gestimuleerd om in beweging te komen en maken mensen kennis met het aanbod dat er al is. Op zaterdag 12 november en maandag 21 november t/m vrijdag 25 november is er voor mensen met een fysieke of mentale beperking de mogelijkheid om bij sportverenigingen een les/training te volgen. Er zijn allerlei sporten die men kan beoefenen, waaronder: voetbal, (rolstoel)tennis, atletiek, judo, badminton en hockey. 

Fotograaf: Josh Walet