Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderwijsinspectie stelt Scala College onder toezicht

16 december 2015 - 10:18  •  reacties

Onderwijsinspectie stelt Scala College onder toezicht

Alphen aan den Rijn -

Het Scala College valt vanaf nu onder intensief toezicht van de inspectie. Het komende jaar zullen er regelmatig gesprekken tussen de inspectie en de school plaats vinden om naar de kwaliteit van het onderwijs te kijken.

Het rapport van de inspectie kwam niet als een verrassing voor het Scala. "De school heeft zoals altijd een goed contact met de onderwijs inspectie," zegt Antonella Carletti, vestigingsdirecteur van het Scala College. "We hebben dan ook in de aanloop naar dit oordeel goed overleg met de inspectie  gehad. In dit overleg is duidelijk naar voren gekomen dat de opbrengsten van ons onderwijs niet als zwak zijn beoordeeld."

Het Scala College pakt het rapport goed op. "De inspectie wijst onder andere op de borging van het onderwijs en de planmatige uitvoering van de ondersteuning binnen de vmbo basis en kader afdeling," aldus Carletti. "Omdat wij deze zorgen delen, zijn wij op dit moment druk met het doorvoeren van een verbeterplan. De veranderingen brengen nu al positieve verbeteringen, de verwachting is dat alle resultaten zullen leiden tot een positief oordeel van de inspectie."

Fotograaf: Josh Walet
Scala College Diamantstraat.'
Scala College Diamantstraat

Middelbare School