Nieuws

« Vorige - Volgende »

AZC sinds jaren weer in bekerfinale

12 januari 2012 - 23:17  •  reacties

AZC sinds jaren weer in bekerfinale

Alphen aan den Rijn -

De eindstrijd wordt zaterdag om 17.30 uur in Amsterdam afgewerkt tegen AZ&PC. De Amersfoortse ploeg won verrassend zijn halve finale-wedstrijd van landskampioen BZC Borculo.

De Alphenaren namen al vroeg de leiding. Captain Joachim de Ruijsscher scoorde zowel de 1-0 als de 2-1. AZC polode compact en gaf weinig kansen weg. Toch gingen beide teams met een 2-2 stand de tweede periode in. Daarin liep de thuisclub via Rob Gottemaker, Kjell Boom en Joey Schellingerhout uit naar 5-3. De spanning kwam nog wel terug dankzij de 6-5 en 7-6, maar na de verlossende 8-6 van Boom (daarvoor hadden Gottemaker en Ton van der Velden ook al gescoord) was het gedaan en hield de zeventienjarige Esben Wansleeben het Alphense doel schoon.

'Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben goed verdedigend gespeeld. Alleen aanvallend hebben we wat steken laten vallen door vijf man-meer-situaties niet goed uit te spelen', aldus De Vogel. Voor de finale bestempelt de oefenmeester zijn ploeg als favoriet. Zowel de negentienvoudig bekerwinnaar (Tjerk Kramer en Roeland Spijker) als AZ&PC missen spelers omdat zij die moeten afstaan aan Oranje dat maandag begint aan het EK in Eindhoven. 'Wij hebben op papier meer kwaliteit. AZ&PC heeft twee sterke spelers en die zullen wij moeten uitschakelen.'

 

Live radioverslag bekerfinale

Alphen Stad FM/TV zendt de bekerfinale tussen AZC en AZ&PC zaterdag rechtstreeks uit op de radio. Het duel vangt om 17.30 uur aan, de voorbeschouwing een half uur eerder. Haniff Harharah en Michel la Faille doen integraal verslag van de wedstrijd, aangevuld door oud-hoofdtrainer Sander Verheul die ter plaatse fungeert als analist. De vijf uur durende radio-uitzending, gepresenteerd door Joost van Steen, begint al om 14.00 uur.

Maandagavond om 19.15 uur is een uitgebreide samenvatting van het duel op televisie te zien bij Alphen Stad TV. Daarna herhaalt de Alphense omroep het treffen op de reguliere uitzendtijden van het televisiekanaal.

Fotograaf: Josh Walet
AZC.'
AZC

AZC is de zwemvereniging van Alphen aan den Rijn.