Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tweehonderd deelnemers bij vijfde Alphense Bruggenrun

17 december 2017 - 20:51  •  Willem Debets  •  reacties

Tweehonderd deelnemers bij vijfde Alphense Bruggenrun

Alphen aan den Rijn - De route was op tijd sneeuwvrij, de regen hield 's middags op, waardoor de deelnemers alleen de kou hoefden te trotseren om de elf kilometer over veertien bruggen te rennen. Ook de 6,5 kilometer en de wandeltocht over 5 kilometer trokken flink wat deelnemers. CAS Alphen gaf een rondleiding door het Alphense centrum, met mooie verhalen over gebouwen en geschiedenis.

Uiteraard stonden weer enkele bruggen open waardoor de deelnemers moesten wachten. Dit is inmiddels één van de tradities van de Bruggenrun. Ook de kerstverlichting in en om het Alphense centrum zorgde voor extra sfeer.

De start en finish waren in Hendrick´s Pub, die werd opgeluisterd door o.a. Koek & Zopie en een DJ. De snert, worstenbroodjes, muziek en na afloop het bockbier vonden gretig aftrek onder deelnemers en fans.

SamenLoop voor Hoop
Er werd 1.268 euro opgehaald voor de SamenLoop voor Hoop. Marga en Monique brachten met z'n tweeën al 720 euro mee, opgehaald door zich te laten sponsoren. Zij wonnen gelijk de prijs voor 'beste lichtje in het donker'.

De Bruggenrun dankt de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de Bruggenrun (organisatie, verkeersregelaars, bezemfietsers, waterpost, EHBO, etc). De volgende Alphense Bruggenrun vindt plaats op donderdag 21 juni 2018. 

Fotograaf: Willem Debets