Nieuws

« Vorige - Volgende »

4500 euro premie voor tegenstander Alphense Boys

11 mei 2012 - 17:30  •  reacties

4500 euro premie voor tegenstander Alphense Boys

Alphen aan den Rijn -

Boys heeft zondag aan een punt tegen Chabab genoeg om de play-offs veilig te stellen. Als Feyenoord wint en Alphense Boys verliest, speelt Feyenoord nacompetitie.

Alphense Boys-trainer Dogan Corneille is door Chabab geconfronteerd met de uitgeloofde beloning van Feyenoord. 'Chabab heeft vervolgens ook aan ons gevraagd hoeveel geld wij over hebben voor een overwinning. Wij gaan daar niet op in want dat is in tegenstelling tot een aanmoedingsprijs toekennen omkoping. Het is wel duidelijk dat die gasten uit Amsterdam alles voor geld doen', aldus de oefenmeester. Corneille zegt dat Alphense Boys geen beloning uitlooft aan ADO '20 om Feyenoord van drie punten af te houden.

Corneille moet flink puzzelen in zijn voorhoede. Brian Leons viel drie weken geleden uit met een zware hersenschudding en komt dit seizoen niet meer in actie. 'Brian is oververmoeid en moet veel rust houden', concludeert Corneille. Zelfs als de nacompetitie een maand duurt is dat te kort voor de spits. Mustapha Yachou en Saad el Boutaybi zijn er vanwege enkelblessures ook niet bij. Corneille vreest dat het seizoen voor Yachou ook exit is. Raoul Henar en Shijie Hu vormen zondag het spitsenkoppel en Alphense Boys schakelt dan ook om naar een 4-4-2 opstelling. Verder zit Reau Waandels zijn laatste wedstrijd schorsing uit tegen Chabab. Hij wordt opnieuw vervangen door Galid Alaoui Mrani.

 

Laatste wedstrijd ARC in topklasse

ARC's afzwaaiwedstrijd in de topklasse gaat zaterdag aan de neuzen van Milan Berck Beelenkamp, Jeffrey van den Berg, Mike Dam, Jason Esseboom, Gert Labots, Jeroen Merk en Marcel Vondeling voorbij. Het zevental is er -met uitzondering van de geschorste Merk- om blessures niet van de partij. Berck Beelenkamp is nieuw in het rijtje met langdurig geblesseerden. Trainer Edwin Vurens noemt zijn kwaal een pittige spierverrekking onder zijn bil.

Tegen SVZW hoopt Vurens voort te borduren op het goede spel van zijn ploeg tegen GVVV vorige week. 'En ik hoop dat jonkies Youri Looyestijn en Brian van Delft opnieuw kunnen brengen wat ze vorige week deden', vervolgt de coach, die zaterdag voor de laatste maal de scepter zwaait bij de scheidend topklasser. SVZW vecht tegen ARC voor zijn allerlaatste kans om degradatie te voorkomen. In tegenstelling tot bij Alphense Boys-FC Chabab zijn er geen geldpremies uitgeloofd aan ARC, stelt Vurens.

Fotograaf: Josh Walet
Alphense Boys.'
Alphense Boys

Eén van de grootste sportverenigingen in Alphen.