Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Waar gaat dit heen?

23 januari 2013 - 16:36  •  Bas Bosman  •  reacties

Waar gaat dit heen?

Alphen aan den Rijn -

De gebeurtenissen in Eindhoven zijn voor mij een punt om een keer zelf op te gaan staan. Mensen, dit gaat toch echt helemaal nergens over. Waar gaan wij met z’n allen heen? Welke verrotte wereld staat ons te wachten?

Iedereen begrijpt dat we dit niet moeten accepteren. En we zullen massaal gaan klagen dat de gegeven straf veel te slap is. Maar het schiet allemaal geen ene donder op. Het zal nog een keer gebeuren.

Ik vraag mij veel meer af, waar dit gedrag vandaan komt. Wat rechtvaardigt de dag van vandaag dat je mensen tegenwoordig letterlijk de kop in mag trappen? Dit beeld is in ieder geval echt ziekelijk. Is het internet? Is het gebrek aan opvoeding? Zijn het culturele verschillen? 

Ik weet het echt niet. Ik denk wel dat het niet aan bovenstaande voor de hand liggende oorzaken ligt. Dit zit dieper in de psyche van mensen. Het zijn niet alleen jongeren, het zijn niet alleen Marokkanen en het internet laat ook heel veel goeds zien. Nee, één of andere Darth Vader doet langzaamaan zijn intrede in de geesten van ons mensen. Een zeer eng verschijnsel waarbij het menselijk wezen wordt gezien als iets wat niet meer waard is dan een plas blubberig water op de grond. Ik kan geen antwoord geven op bovenstaande vragen. Ik kan wel uitspreken dat ik hier in ieder geval niet aan mee ga doen.

De gedachte dat dit in ons Alphen aan den Rijn kan gebeuren, maakt mij oprecht zorgelijk. Dit heeft niets te maken met psychische ziektes zoals deze ons in april 2011 hebben getroffen. Dit heeft niets te maken met stoornissen . Dit heeft wel alles te maken met structurele beeldvorming.

We moeten hier een pact tegen sluiten. Er liggen al stoeptegels met lieveheersbeestjes op de straten, maar dat is niet afdoende. Open gewoon een publiekelijk register, een openbaar convenant op internet, waarin jij je committeert nooit zulk gedrag te vertonen. Het is maar een begin. Maar laten we openlijk aangeven hier niet aan mee te willen doen.

Mijn oproep aan Alphens.nl om te beginnen met zo’n register. Met Facebook heb je alle mogelijkheden om dit breed neer te leggen. Laten wij nou eens de eerste gemeente zijn in Nederland waar dit in ieder geval nooit gaat gebeuren. Niet door onze eigen mensen in ieder geval.

Ik ben de eerste die tekent. 

Fotograaf: Josh Walet