Politiek

« Vorige - Volgende »

Nog 12 verkiezingsdebatten voor de boeg

16 oktober 2013 - 13:35  •  reacties

Nog 12 verkiezingsdebatten voor de boeg

Alphen aan den Rijn -

Het grote lijsttrekkersdebat is op maandag 11 november in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Televisiepresentator Sven Kockelmann is ingehuurd als debatleider. De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert het debat en wordt ondersteund door Alphen Stad FM/TV, die het debat met camera's registreert en die avond live uitzendt op radio, televisie en internet. Het debat begint om 20.00 uur.

Aanstaande maandag (21 oktober) is het eerstvolgende debat. Het is een ouderendebat, georganiseerd door de OSO. Als locatie is restaurant De Vrienden in Alphen aan den Rijn gekozen. Debatcafé Op Het Dorp komt met een jongerendebat in tienercentrum MAX op maandag 28 oktober. 24 uur later is er een sportcafé bij hockeyclub Alphen. Op 2 november is er bij STA-ART in Alphen aan den Rijn een kunst en cultuurdebat.

De gemeente Rijnwoude krijgt haar eigen debat. Tijdens een speciale avond organiseert Alphen Stad FM/TV in dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp leggen de huidige fractievoorzitters van de gemeenteraad in Rijnwoude verantwoording af en introduceren zij hun lijsttrekkers. Samen met de 'nieuwe partijen' wordt uitgebreid gedebatteerd over Rijnwoudense thema's.

De dag voor de verkiezingen komt Omroep West met een debat vanuit het stadhuis. Daarnaast zijn er speciale politieke café's in Hazerswoude-Dorp (café De Egelantier, 6 november), Koudekerk aan den Rijn (café De Hoek, 30 oktober) en Zwammerdam (dorpskroeg Het Gezwam, 30 oktober). In het stadhuis van Alphen aan den Rijn is op 2 november een duurzaamheidsmarkt. AD Groene Hart komt met een eigen debat.

Vorige week dinsdag was het eerste debat. Dat werd in Boskoop georganiseerd.

Fotograaf: Josh Walet