Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 onderwijsdebat

20 oktober 2013 - 08:39  •  Pauline Heijkoop  •  reacties

D66 onderwijsdebat

Alphen aan den Rijn -

Kamerlid
Deelnemers aan het debat zijn D66-Tweede Kamerlid en onderwijsspecialist Paul van Meenen, Boskoops onderwijswethouder Han de Jager, directeur Barend Verkerk van SWV VO/VSO Midden Holland en Rijnstreek en D66-kandidaatraadslid Pauline Heijkoop.

Zij gaan het gesprek aan over de kwaliteit van het onderwijs en hoe daarin te investeren, het belang van goede docenten en de rol van de overheid. Steeds vaker wordt beseft dat het cruciaal is ‘een leven lang te leren’, zodat mensen zich kunnen blijven ontwikkelen en optimaal kans maken op een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Het belang van kennis is in de moderne economie nauwelijks te overschatten.

Alles in één school?
De bouw van de eerste en binnenkort de tweede Brede School in Boskoop past in een ontwikkeling, waarin steeds meer op onderwijs en op ontwikkeling en begeleiding van kinderen gerichte functies bij elkaar worden gebracht. Wat is het belang van deze ‘Alles in één school’-beweging en hoe kan een lokale samenleving als die van Boskoop daar optimaal van profiteren?

Uiteraard komt ook de positie van het voortgezet onderwijs (in Boskoop en regio) aan bod en is er ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit het publiek. D66 nodigt alle belangstellenden van harte uit deze toekomstgerichte bijeenkomst in de nieuwe Brede School Snijdelwijk bij te wonen. Spellen zoals boter, kaas&eieren, domino en mikado zijn in XXL-formaat voor de kinderen beschikbaar tijdens het onderwijsdebat.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij