Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 bepleit verscherpte duurzaamheidseisen huurwoningen

3 maart 2015 - 11:27  •  Inge Prins  •  reacties

D66 bepleit verscherpte duurzaamheidseisen huurwoningen

Alphen aan den Rijn -

Iedere vier jaar maakt de gemeente prestatieafspraken met de woningcorporaties over verschillende onderwerpen. Tot nu toe zijn hierbij geen afspraken gemaakt over duurzaamheidsaspecten. D66 wil dat daar verandering in komt. Vanaf dit voorjaar starten de gesprekken om te komen tot de prestatieafspraken die gaan gelden voor de komende 4 jaar.

De huurwoningen van de woningcorporaties maken een groot deel uit van het Alphense woningbestand. Veel van de huurwoningen zijn al wat ouder en vaak matig of niet geïsoleerd. Daar is dus veel winst te behalen in het streven om te komen tot een duurzame, groene gemeente en vooral ook als het gaat om het comfort van de bewoners.

Voor D66 is het verhogen van duurzaamheid in Alphen aan den Rijn een zeer belangrijk thema. De wethouder Duurzaamheid Willem Jan Stegeman is dan ook van D66 huize en heeft al veel stappen gezet richting een duurzamer Alphen aan den Rijn. ‘Het thema duurzaamheid moet echter overal in het beleid terugkomen en daar blijven we op wijzen’ aldus Inge Prins.

Meer informatie over duurzaamheidsinitiatieven van D66 zoals de Green Deals kunt u lezen in andere artikelen op deze site.

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij