Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

College scoort goed op duurzaamheid en financiële degelijkheid

2 juli 2015 - 14:29  •  D66 Alphen aan den Rijn  •  reacties

College scoort goed op duurzaamheid en financiële degelijkheid

Alphen aan den Rijn -

De fractie van D66 in Alphen aan den Rijn is in grote lijnen tevreden met de resultaten die het College van B&W het afgelopen jaar heeft geboekt. Zo zijn er grote stappen gemaakt met de verbetering van de financiële positie van de gemeente en op het gebied van verduurzaming van de Alphense samenleving, maar is ook hard gewerkt aan het bevorderen van de maatschappelijke betrokkenheid. Daar zijn we tevreden over, aangezien dat opdrachten zijn die in het coalitieakkoord zijn vastgelegd en daarvoor verdient het College ook een compliment.

Wel is er nog een aantal punten waar het College na het zomerreces voortgang moet laten zien. “Er is nog vrijwel geen woord met de Raad gewisseld over de samenwerking in het Groene Hart en als we als gemeente binnen het Groene Hart een voortrekkersrol willen gaan innemen moeten we ook iets te bieden hebben. Graag gaan wij in de raad het debat aan over de ambities, wat er concreet aan activiteiten is ondernomen en wat de doelen van een dergelijke samenwerking zijn”, aldus Prins.

Verder verwacht de fractie van D66 een aantal besluiten op langlopende dossiers. “Het college moet haar verantwoordelijkheid nemen richting de Alphense burgers, die op sommige beslissingen soms al jaren zit te wachten”, meent Prins. “Een goed voorbeeld daarvan is het Rijnpark in Koudekerk, een dossier waar echt duidelijkheid gewenst is. Maar ook de visie op het buitengebied en daarbij samenhangend de visie op recreatie en toerisme. Voor de gemeente is het alleen maar goed als op die dossiers nu eens beslissingen worden genomen. Ook moet er oog blijven voor de participatie van burgers en daar dient op een juiste manier mee omgegaan te worden. Bijvoorbeeld bij de N209 is actieve participatie van de burgers gevraagd, maar op het moment dat met die inspraak niks wordt gedaan, keer je de burgers van je af. We wilden het nieuw & anders gaan doen deze periode. Het college zal daar steeds scherp op moeten blijven letten dat we het ook echt anders doen en niet vervallen in het oude patroon. Kortom D66 is blij met de gezette stappen maar blijft ambitieus en waakzaam als het gaat om de kwaliteit van de Alphense samenleving.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: d66
D66.'
D66

Politieke partij