Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Vragen over chipknip in de Aarhof

30 december 2011 - 18:36  •  Richard Middelraad  •  reacties

Vragen over chipknip in de Aarhof

Alphen aan den Rijn - D66 heeft schriftelijke vragen gesteld over deze publieksonvriendelijke wijziging.

 

Wanneer je 10 minuten bij een betaalautomaat op het parkeerdek boven de Aarhof staat, wordt direct duidelijk waarom deze wijziging een niet-gewenste situatie is. Naast de lange rij wachtenden staan vertwijfelde mensen die geen Chipknip gebruiken en nu niet weten hoe het verder moet. Als je al spontaan de chipknip wilt gaan gebruiken, zul je een oplaadpunt moeten vinden. Daarvoor zul je de Aarhof eerst weer moeten verlaten.

 

De Chipknip wordt door veel mensen nooit gebruikt en is daarom geen goede vervanger voor contact geld of PIN. D66 vindt dan ook dat er snel weer met contact geld betaald moet kunnen worden.

“Deze situatie is zeer slecht voor de toch al kwetsbare positie van de Lage Zijde,” aldus D66 raadslid Richard Middelraad. “Het is ongelooflijk dat juist in de week van de kerstinkopen het winkelend publiek zo’n slechte dienst wordt bewezen.”

 

Enkele jaren gelden was er in Rotterdam al veel commotie dat men daar alleen met de chip kon betalen. Richard Middelraad: “Van die ervaring had men toch moeten leren.”

Fotograaf: Josh Walet
Aarhof.'
Aarhof

Gelegen in het stadshart.