Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Maak kennis met… Jan Boot

10 januari 2018 - 15:20  •  D66  •  reacties

Maak kennis met… Jan Boot

Alphen aan den Rijn - Wie ben je?"Jan Boot, 57 jaar, getrouwd met Seli, ouders van een dochter en een zoon. Grootouders van twee kleinkinderen en de derde op komst.  Geboren en getogen in Gouda en op 19 jarige leeftijd naar het Alphense verhuisd."

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik ben architect en heb naast het eigen architectenbureau een dienstverband als adviseur van de gemeentebesturen van Purmerend en Beemster. Ik houd mij bezig, naast het ontwerpwerk, met alles dat raakt aan ruimtelijke kwaliteit. Dat varieert van kleinschalige ingrepen tot stedenbouwkundige plannen. Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan mijn familie, tafeltennis, wandelen, fietsen, het volgen van de (lokale)politiek en lezen."

Favoriete tv-programma?
"Die heb ik niet echt, anders dan het journaal en enkele actualiteitenprogramma’s."

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op spotify?
"Onzichtbare steden van Italo Calvino, een verslag van de imaginaire reizen van Marco Polo. Mijn muziek keuze is zeer divers en hangt vooral van mijn stemming af. Op een dag kan ik zowel naar rock alsook naar klassiek luisteren. Jazz en opera... ze komen langs."

Favoriete vakantieland?
"Scandinavische landen."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"Mijn favoriete plekken zijn elkaars tegenpolen. Zo vind ik het heerlijk om me te begeven in de centra van dorpen en steden, plekken waar veel reuring en cultuur is, maar ook gebieden met rust kan ik erg waarderen, plekken waar je meer tot jezelf kunt komen en kunt genieten van de natuur. Alphen heeft dat én het spectrum ertussen naar mijn mening op een zeer behoorlijk niveau."

Waarom lid geworden van D66?
"Omdat D66 de partij is met een heldere visie op samenleven en datgene dat daarvoor nodig is. Die visie ligt dicht bij mijn opvattingen, ik zie dat graag tot verdere ontwikkeling komen en ben daarom lid geworden."

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Zelf heb ik, grosso modo, tot heden een goed leven en dat wens ik ook voor iedereen om mij  heen en voor hen na mij.  Een samenleving waar tegenstellingen in harmonie kunnen bestaan, omdat we elkaar respecteren. Een samenleving waarin we elkaar opzoeken, in plaats van te polariseren. Een samenleving waar we goed voor onze kinderen zorgen, dat betekent bijvoorbeeld goed onderwijs in goede scholen. Een samenleving waar je beloont wordt voor je prestaties, maar dan wel in gezonde proportie. Daar hoort een Alphense regio bij waar het goed wonen en werken is, waar we zorgen voor goede kwaliteit van stad en open ruimte, zodat we ook voor toekomstige generaties een waardevolle plaats blijven om te wonen en te werken."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Bouwen aan een stad die de moeite waard is om in te leven en door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen."

Fotograaf: Frank Hoyinck
Tags: jan boot, d66
D66.'
D66

Politieke partij