Politiek

« Vorige - Volgende »

Jongerenactiviteiten niet gebonden aan organisatie

19 oktober 2018 - 18:03  •  reacties

Jongerenactiviteiten niet gebonden aan organisatie

Alphen aan den Rijn - Stichting MAX zit in het voormalige onderkomen van Madonna aan de Olympiaweg. MAX moet uiterlijk in juni 2019 verkassen, omdat op deze plek de nieuwbouw van het Ashram College komt. MAX weet dit al jaren en is ook op zoek naar een alternatief. Desondanks is het bestuur van MAX met geen enkele organisatie tot samenwerking gekomen en is er ook geen locatie naar wens gevonden.

De locaties waar naar gekeken is, zoals Het Kasteel en Wiebelbiebel, zijn domweg te duur voor de jongerenorganisatie. MAX heeft weinig inkomsten, omdat de jonge tieners waar zij zich op richt het met zakgeld moet doen. De subsidie die MAX krijgt, is de helft van de huur van het huidige pand. De rest moet de stichting zelf opbrengen.

De laatste strohalmen zijn samenwerking met Theater Castellum of samenwerking met Parkvilla. Geen van beide opties is ideaal, omdat MAX ook een huiskamerfunctie voor jongeren verzorgt. Dat kan niet in de theaters.

De jongerenactiviteiten zelf lopen geen gevaar. Deze zijn volgens wethouder Van As niet gebonden aan één organisatie. Dit antwoord geeft de wethouder op vragen van Evon Zevenbergen van Nieuw Elan tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 oktober.

Fotograaf: PR MAX