Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tieneractiviteiten blijven, maar niet per se bij MAX

2 november 2018 - 15:10  •  reacties

Tieneractiviteiten blijven, maar niet per se bij MAX

Alphen aan den Rijn - MAX zit al jaren in het bouwvallige voormalige pand van jongerensoos Madonna. Daarom heeft het pand een grote zaal met podium en een bar en een aantal kleinere ruimten op de bovenverdieping. Het onderhoud waar de gemeente Alphen aan den Rijn verantwoordelijk voor is, is al jaren geleden gestaakt. Het gebouw is rijp voor de sloop en dat is precies wat er ergens in 2019 of 2020 gaat gebeuren. Dan komt op deze locatie aan de Olympiaweg de nieuwbouw van het Ashram College.

MAX verzorgt al jaren feesten voor kinderen in groep 8 en de brugklassen, de categorie jonge tieners. Daarnaast verhuurt de stichting haar ruimten aan andere organisaties. Zo maakt bijvoorbeeld het Vakantiespel gebruik van MAX als uitvalsbasis tijdens de laatste week van de zomervakantie. MAX en haar gebruikers willen het liefst door op een gezamenlijke locatie. Dat lukt echter maar niet. "Alle panden die geschikt zijn, zijn gewoon te duur", aldus Sander de Nie van MAX. Want: "We zijn een vrijwilligersorganisatie met een doelgroep zonder geld en heel weinig subsidie van de gemeente." De begroting van MAX sluit nooit, meldt wethouder Han de Jager.

Behoud activiteiten
De Jager is overtuigd van de waarde van de tieneractiviteiten. "Het gaat hier om jeugd- en jongerenwerk", aldus De Jager. "Het gaat om wat MAX doet en om iedereen die daar gebruik van maakt." De wethouder beloofde een laatste poging te doen om er met MAX uit te komen. Wel wees hij er op dat een eigen nieuwbouw er niet in zit, omdat er voldoende ongebruikte ruimte in andere accommodaties zit.

"Het gaat om het behoud van de tieneractiviteiten. Het kan dat MAX die niet meer gaat doen." Deze toezegging was voldoende voor Nieuw Elan, CDA en GroenLinks, die verder geen opdracht aan de wethouder wilden meegeven. En dat viel verkeerd bij oppositiepartijen PvdA, SP en RGL die in principe MAX in het zadel willen houden.

Fotograaf: PR MAX