Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Zieke oud-wethouder tijdelijk uit gemeenteraad

20 maart 2012 - 12:50  •  reacties

Zieke oud-wethouder tijdelijk uit gemeenteraad

Alphen aan den Rijn -

Zijn fractie heeft drie maanden verlof voor hem aangevraagd. Daarna kan dat termijn, indien noodzakelijk, met nog eens één kwartaal worden verlengd. Daarna moest Voogd de raad uit.

'Het is dus zeker niet gezegd dat Jan Voogd stopt, maar gezien zijn polieke staat van dienst willen we hem deze mogelijkheid tot herstel bieden', aldus fractievoorzitter André de Jeu. Commissielid Petra Hoogenes wordt door de partij naar voren geschoven als opvolger en zal vanaf 29 maart zitting nemen in de fractie naast De Jeu en oud-Tweede Kamerlid Gerard van As. Van 2000 tot 2006 was Voogd wethouder in Alphen. In 2010 maakte hij namens Nieuw Elan zijn rentree in de Alphense politiek, maar nu als raadslid; een functie die Voogd in 1994 ook al bekleedde.

Hoogenes is het derde nieuwe raadslid in Alphen sinds het coalitieakkoord na de verkiezingen twee jaar geleden. Anthony Polychronakis verving in 2011 Hélène Oppatja, die als raadslid de opgestapte Paul Schings opvolgde als wethouder. Namens D66 legde Tim Romaniuk zijn functie neer en werd opgevolgd door Richard Middelraad. Het vertrek van Hans Groen in 't Wout als wethouder leverde geen verschuivingen op binnen de CDA-fractie, want de partij vond in Kees van Velzen een nieuwe wethouder van 'buitenaf'.

Fotograaf: Josh Walet
Jan Voogd.'
Jan Voogd

Jan is lange tijd ondernemer geweest.

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij