Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over het Scala-gebouw

20 maart 2012 - 13:20  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over het Scala-gebouw

Alphen aan den Rijn -

Geacht College,

In de commissievergadering van donderdag 10 november 2011 konden de commissieleden hun wensen en bedenkingen kenbaar maken over het voorgenomen besluit 'contractsovername realisatieovereenkomst voormalig Scalacollege aan het Burgemeester Visserpark' door Blauwhoed Eurowoningen.

Een tweetal vragen/opmerkingen kwamen toen aan de orde, waar wethouder Lyczak het navolgende over schreef:

  1. De curator en Blauwhoed zijn overeengekomen dat Blauwhoed na contractsovername een bedrag overmaakt aan de curator. Dit bedrag zal de curator vervolgens inzetten voor uitkeringen aan de schuldeisers. Overigens komt ook uit bijvoorbeeld de verkoop van vastgoed geld vrij voor uitkering aan de schuldeisers. Dit zal t.z.t. na te lezen zijn in het verslag van de curator. Inmiddels is het tweede verslag beschikbaar. 
  2. De gemeente sluit een de overeenkomst met Blauwhoed (en niet met de curator). Dat wil ook zeggen dat Blauwhoed het bedrag voor de grondwaarde betaalt aan de gemeente. De gemeente is daarvoor niet afhankelijk van de curator dan wel de afwikkeling van het faillissement.

Inmiddels zijn wij ruim 4 maanden verder en tot op heden hebben wij nog niets vernomen van enige afname van voornoemd gebouw. Dit noopt ons tot het stellen van de navolgende vragen:

  1. Waarom heeft de gemeente tot op heden de beschikking over ons eigendom al die tijd (vanaf januari 2009) in handen van de curator gelaten, terwijl deze al in een veel eerder stadium dit gebouw of had moeten afnemen of teruggeven aan de gemeente?  Door de Variant is toch nimmer afgenomen noch betaald?
  2. Welk financieel voordeel heeft de curator over de rug van de gemeente Alphen aan den Rijn hierdoor behaald?
  3. Wat was de reden dat de gemeente op deze manier een financieel “douceurtje” heeft toegespeeld aan de curator van de failliete Variant?  Was de gemeente tot iets verplicht?
  4. Binnen welke termijn zal Blauwhoed dit voormalige Scalagebouw van de gemeente afnemen en tegen welke marktwaarde?
  5. Betreft het hier dezelfde marktwaarde die de Variant destijds zou betalen?
  6. Wat hebben de totale kosten van onderhoud, energie en anti-kraak over al die tijd dat dit gebouw in handen van de curator was, bedragen en wie betaalt hiervan de rekening?

Met vriendelijke groet,

 

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

G.P. van As.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij