Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Stem massaal op Alphen aan den Rijn als nieuwe gemeentenaam

2 april 2012 - 18:45  •  André de Jeu  •  reacties

Stem massaal op Alphen aan den Rijn als nieuwe gemeentenaam

Alphen aan den Rijn -

Als tweede punt over dit onderwerp kwam de naamgevingprocedure aan de orde. Er is al veel over geschreven en gezegd de laatste tijd. Een (veel te) duur bureau kwam met een aantal mooie fancy namen op de proppen. Namen waarvan je de komende 50 jaar kan gaan uitleggen waar het ergens ligt op de kaart. Eerst luidde het advies dat Alphen aan den Rijn niet eens op het lijstje zou staan waarop gestemd kan gaan worden. Na protesten vooral uit de Alphense gemeenteraad werd besloten onze gemeentenaam toch toe te voegen. De vier overgebleven namen zijn nu: Alphen aan den Rijn, Gouwerijn, Groenerijn of Rijn en Gouweland.

Van 16 tot en met 30 april mogen alle stemgerechtigde Alphenaren, Boskopers en Rijnwoudenaren schriftelijk of digitaal hun voorkeur uitspreken. Alphen aan den Rijn is als naam in verschillende peilingen steeds het populairst. Er gaat een gewogen stemming plaatsvinden. Dat houdt in dat de stemmen uit Boskoop en Rijnwoude 3x zo veel meetelllen dan die uit Alphen.
Alle kernen (Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam) houden sowieso hun eigen naam. Er wordt alleen gestemd voor de overkoepelende gemeentenaam.

Omdat de gemeenteraad van Boskoop heeft opgeroepen op de naam Rijn en Gouwland te gaan stemmen, vond fractievoorzitter André de Jeu van Nieuw Elan een oproep van zijn kant ook op zijn plaats: “laat de Alphense bevolking massaal op Alphen aan den Rijn stemmen. Dan weet iedereen tenslotte ook buiten onze nieuwe gemeente waar het ligt.”

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij