Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Haalbaarheidsstudie Lage Zijde

13 april 2012 - 05:43  •  Ruud Haakmeester  •  reacties

Haalbaarheidsstudie Lage Zijde

Alphen aan den Rijn -

In het vernieuwde plan is er voldoende aandacht besteed aan het parkeren in het centrum. Dat blijkt uit een bijgevoegde tabel. Blijft wel de vraag of het toenemen van het aantal woningen in het centrum, niet tot een tekort aan ruimte leidt? Voldoende plaatsen, dat is het criterium en niet of de auto’s onder of boven de grond staan. Zeker niet als bouw risico’s worden vermeden en toch het oorspronkelijk gewenste aantal behouden kan blijven.

Wel zijn wij wat bezorgd over de minder prominente aanwezigheid, ofwel zichtbaarheid, van het Cultuurgebouw. D66 meent dat dit gebouw eveneens een publiekstrekker zou moeten zijn. In aanmerking genomen dat vooral de uitbreiding met aantrekkelijke moderne functies van bijvoorbeeld de bibliotheek extra aandacht verdienen.

Ondanks dat, is de verkleining van het Thorbeckeplein voor ons geen belemmering, vooropgesteld dat ook de voorgestelde functies van het Nutsgebouw conform de studie verwezenlijkt worden. D66 ziet graag een aantrekkelijk en gezellig plein met veel functies.

Toch zou D66 maar al te graag zien dat ook het stuk Hooftstraat (Rijnzijde)ter hoogte van de triangel, zoals in eerder getoond plan, met spoed wordt opgenomen in de vernieuwingen. Dit deel heeft onzer inziens een zeer belangrijke rol in het aanzien van het Thorbeckeplein en de aanlooproutes.

En nu maar hopen dat ook de berekeningen gaan uitwijzen dat er gestart kan worden. Medio 2016 is nog ver!

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij