Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Fietsplan gewijzigd aangenomen

1 mei 2012 - 02:30  •  Richard Middelraad  •  reacties

Fietsplan gewijzigd aangenomen

Alphen aan den Rijn -

De meeste plannen werden door D66 en de andere partijen met enthousiasme ontvangen. Maar 2 onderdelen in het plan zouden veel geld gaan kosten, zonder dat duidelijk is welk probleem hiermee werd opgelost. D66 heeft deze onderdelen met 2 amendementen geprobeerd uit het plan te laten schrappen. 

Fietstunnels Het meest vergaande plan ging over een set fietstunnels onder de Burgemeester Bruinslotsingel en de Eisenhowerlaan. Deze tunnels zouden het zowel het fietsers als het autoverkeer ontlasten op dit kruispunt.Hoewel dit een sympathiek idee is, moet dit naar schatting 6 miljoen euro kosten. De kans dat dit geld gevonden wordt (in een tijd er financieel zwaar weer op komst is) is nihil. In een goed fietsplan horen geen onuitvoerbare plannen.

Dat vond ook een meerderheid van de raad, zodat dit onderdeel op initiatief van D66 geschrapt werd.

Brug Aarkanaal
Het 2e amendement ging over een fietsbrug over het Aarkanaal. Een prachtig plan met een kostenplaatje van €5 miljoen. Weliswaar zou volgens de wethouder minimaal de helft uit allerlei subsidiepotjes komen, maar dan nog is het een grote investering voor een zeer beperkt doel.

Helaas waren andere partijen wel gevoelig voor de subsidie-wortel die hen voor de neus werd gehouden, al is het nog maar de vraag of er werkelijk geld voor wordt vrijgemaakt.
Uiteindelijk werd het gewijzigde plan door de raad aangenomen. In de voorjaarsnota's zal de komende jaren geprobeerd worden om ook daadwerkelijk geld te reserveren voor de plannen.
Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij