Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over groepsaanranding Scala College

12 november 2012 - 11:05  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over groepsaanranding Scala College

Alphen aan den Rijn -

Zoals u inmiddels bekend mag zijn, heeft zich tijdens de feestavond van de klassen 2 en 3 van het Scala College in Sporthal de Arena op donderdagavond 1 november jl. een voorval voorgedaan, waarbij een leerlinge het slachtoffer is geworden van een vermoedelijke groepsaanranding door een 10 tot 12-tal medescholieren.

Vanwege het feit, dat de gemeente primair verantwoordelijk is voor het toezicht op het openbaar onderwijs en de veiligheid in de openbare ruimten van onze kinderen/leerlingen hierbij ernstig in het geding is, maakt de Fractie van Nieuw Elan zich hierover ernstige zorgen. Wij hebben daarom de navolgende vragen:

Vragen:

1. Heeft dit feest onder verantwoordelijkheid van de schoolleiding plaatsgevonden?
2. Zo ja, in hoeverre was hier sprake van voldoende toezicht i.v.m. het waarborgen van de veiligheid van de leerlingen en uit hoeveel personen bestond dit toezicht?
3. Waarom kon het betreffende voorval niet door de toezicht houders worden voorkomen, terwijl dit voorval niet buiten, maar notabene binnen heeft plaatsgevonden?
4. Is van dit voorval door de schoolleiding aangifte gedaan bij de politie, zo ja, wat is hiervan bekend en wat is de stand van zaken?
5. Welke maatregelen zijn er door de schoolleiding inmiddels genomen ten aanzien van de mogelijke verdachten en/of welke maatregelen zullen er nog genomen worden om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen om de veiligheid van onze leerlingen te waarborgen?

Verdere informatie zal hier te lezen zijn

 

LEES HIER HET ANTWOORD VAN HET GEMEENTEBESTUUR

 

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

Gerard. P.van As

Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij