Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Kandidaten voor het D66 lijstrekkerschap

16 maart 2013 - 11:42  •  Inge Prins  •  reacties

Kandidaten voor het D66 lijstrekkerschap

Alphen aan den Rijn -

 

Morssink, Pieter Jan

 

Woonplaats: Hazerswoude Dorp
Geboren: 17 augustus 1964
Beroep of maatschappelijke functie:
 Senior Enterprise Architect bij Atos
Ervaring:
 Burgerlid Ruimtelijke Zaken en gemeenteraadslid Rijnwoude
Voorkeur voor de volgende een of meer beleidsonderdelen: Ruimtelijke zaken, verkeer, milieu

Toelichting

Alphen aan de Rijn is de oude naam voor de nieuwe gemeente per 1 januari 2014, wanneer Boskoop en Rijnwoude fuseren met Alphen aan den Rijn tot een nieuwe gemeente In de nieuwe gemeente moet niet alles bij het oude blijven en zou het goed zijn als een lijsttrekker en fractievoorzitter niet uit de oude gemeente Alphen aan den Rijn komt. Daarom stel ik me kandidaat als lijsttrekker.

5 jaar heb ik voor D66 in de commissie Ruimtelijke Zaken gezeten als burgerlid, D66 zat toen in de oppositie. In Rijnwoude maakt D66 op dit moment, als grootste partij deel uit van de coalitie en leveren we een wethouder. Als onderhandelaar van het coalitie akkoord ben ik nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van de coalitie. Met mijn ervaring in de oppositie en de coalitie, ben ik de ideale lijsttrekker.

De laatste paar jaar trekken de D66 fracties uit Alphen, Boskoop en Rijnwoude steeds meer samen op en heb ik me al beziggehouden met belangrijke zaken die in de andere gemeenten spelen. Dit heeft onder andere geresulteerd in vragen over de Lage Zijde in de raad van Rijnwoude. Ook ben ik lid van de programma commissie die het nieuwe verkiezingsprogramma schrijft. Met deze betrokkenheid en kennis ben ik de ideale lijsttrekker.

In november wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. De nieuwe D66 fractie zit hier niet namens Alphen of Boskoop of Rijnwoude, maar voor al de inwoners in de nieuwe gemeente. Als inwoner van de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn, ben ik voor D66 met mijn ervaring, kennis en betrokkenheid de ideale lijsttrekker.

 

Prins, Inge

 

Woonplaats: Zwammerdam
Geboren: 18 juli 1982
Beroep of maatschappelijke functie: Financieel rechercheur KLPD

Ervaring: raadslid en fractievoorzitter Alphen aan den Rijn
Voorkeur voor de volgende een of meer beleidsonderdelen: geen

Toelichting

Na vijf jaar fractievoorzitter te zijn geweest in Alphen a/d Rijn was het tijd voor een moment van reflectie. Kan en wil ik nog ruim vier jaar met 200% inzet en enthousiasme campagne voeren, raadslid zijn en de fractie aanvoeren?

Ja, absoluut! Met volle overtuiging stel ik me opnieuw kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Ik kijk terug op een intensieve raadsperiode, waarin we successen hebben geboekt, samenwerking hebben gezocht waar nodig, maar soms ook stevig oppositie hebben gevoerd. En met inmiddels meer dan tien jaar ervaring, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter, uitgebreide dossierkennis en een grote betrokkenheid bij de (hele!) gemeente denk ik dat ik daar ook heel goed toe in staat ben.

Vooruitkijkend naar de volgende raadsperiode zie ik vooral hoeveel er nog te doen is: nu is het echt zaak om één gemeente te worden. Een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt, waar alle kernen gelijkwaardig zijn en gelijkwaardig worden behandeld. En waar inwoners zich nog steeds betrokken voelen bij hun gemeente en hun wijk of dorp.

De uitdagingen van de komende jaren zijn groot: infrastructurele problemen, serieus werk maken van duurzame energie, goede jeugdzorg opzetten in de gemeente, gezonde gemeentefinanciën, behouden van goed onderwijs in de kernen en dat allemaal terwijl onze inwoners actief worden betrokken bij belangrijke keuzes daarin.

Ik wil ook de komende jaren een actieve D66-fractie. Die vanuit oppositie of coalitie een sterk eigen D66-geluid laat horen. Die zelf initiatieven neemt en niet lijdzaam afwacht. Een fractie die actief contacten onderhoud en opzoekt met maatschappelijke organisaties en belanghebbenden. Die samenwerking niet schuwt, maar altijd het verkiezingsprogramma als leidraad hanteert.

 

Geest, Adiaan van

 

Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Geboren: 29 mei 1954
Beroep of maatschappelijke functie: directeur bibliotheek Haarlemmermeer
Ervaring: raadslid en fractievoorzitter Alphen aan den Rijn

Voorkeur voor de volgende een of meer beleidsonderdelen: Cultuur, financiën en ruimtelijke ordening .
Toelichting

Gemeenteraadslid zijn is erg leuk werk. Als je het langere tijd doet dan kan je aan het hele proces vanaf de strategie tot en met de realisatie meewerken. D66 staat al jaren voor groen, democratisch en duurzaam. Ik woon meer dan 40 jaar in deze regio, waaronder 8 jaar in Boskoop (mijn vader had er een boekhandel) en nu al sinds 1976 in Alphen aan den rijn. Inmiddels heb ik 24 jaar ervaring als gemeenteraadslid en als vertegenwoordiger van de belangen van de regio in samenwerkingsverbanden als IGOR en Holland Rijnland. In de nieuwe gemeente, met het grootste aaneengesloten sierteeltcentrum van de wereld, Archeon, Avifauna en een fantastische ondernemersvereniging, wil ik me graag inzetten voor een gemeentebestuur dat gebaseerd is op respect en een hoog democratisch gehalte gevoed vanuit een humanistische levensondertuiging; voor een veilige leefomgeving en voor een goede cultuur, in de breedste zin. Samen werken aan samenwerken, met prettige mensen.

 

De presentatie van de kandidaat lijsttrekkers vindt plaats op een drietal tijdstippen en locaties

Maandagavond             18 maart 2013 19:30 – 20:30 uur   te Boskoop
Maandagavond             18 maart 2013 21:00 – 22:00 uur   te Alphen aan den Rijn
Woensdagavond           20 maart 2013 19:30 – 20:30 uur   te Rijnwoude

Agenda per locatie (maximaal 1 uur)

5 minuten Presentatie door kandidaat lijsttrekker 1
5 minuten Presentatie door kandidaat lijsttrekker 2
5 minuten Presentatie door kandidaat lijsttrekker 3
………
5 minuten Presentatie door kandidaat lijsttrekker X

Resterende tijd vragen uit de zaal aan de kandidaten.

Wij verwelkomen u graag in:


Boskoop
Maandagavond, 18 maart 2013, 19:30 – 20:30 uur
Raadhuis, Raadhuisplein 1, 2771 EK Boskoop 

Alphen aan den Rijn
Maandagavond, 18 maart 2013,
 21:00 – 22:00 uur
Bezoekerscentrum De Veenweiden, Gebouw De Vlinder, Burgemeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn

Rijnwoude
Woensdagavond, 20 maart 2013,
 19:30 – 20:30 uur
Gemeentehuis, Trouwzaal, Frederik van Eedenplein 4, 2394 EB Hazerswoude-Rijndijk


 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: d66
D66.'
D66

Politieke partij